Kilka dni temu moja Hania w trakcie przebijania 118 tysiecznego km zabiła licznik :/ Nie mam pojęcia co się mogło wydarzyć ale juz tak zostało ani dolny ani góry licznik kilometrów nie nabija ich, niby fajnie ale mnie to nie cieszy bo lubie wiedzieć ile km zrobiłem na baku i takie tam. Z góry dziękuje za ewentualne porady.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Licznik down
Collapse
X
-
Napisz coś więcej? Czy tylko nie działają liczniki przebiegu czy nie działa też prędkościomierz?Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
To znaczy, że coś w zegarach jest nie tak. Czeka Cię wyjęcie zegarów i zobaczenie czy nic się nie połamało, nie wypadło.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Dobra znalazłem przyczyne ale niestety trzeba rozebrać całkowicie licznik niestety wyskoczył mały pręcik, który odpowiada za utrzymywanie zębatek...kurcze nie znam fachowej terminologii ale zaraz pokaże dokładnie na zdjęciu o ktory pręcik chodzi20090928614.jpg Miejsce wyskoczenia pręcika jest zaznaczone na zielono. Musi być idealnie spasowana jedna i druga strona bo przez to nie nabija km. 30 minut temu sprawdzałem wszystko działa jak należy. Powodzenia w naprawie całość zajmuje na spokojnie jakieś 2-3h.
Last edited by Gość; 28-09-2009, 19:00.
Comment
-
Cześć! Podziękowania dla JaRule za link.
Dziś się zabrałem za demontaż licznika. Wystarczyło lekko poruszyć cyferką w liczniku przebiegu dziennego (tą na białym tle) i jak na razie wszystko jest ok. Na próbę przejechałem ok. 10km i wszystko działa. Przy okazji wymieniłem sobie żarówkę od podświetlenia prędkościomierza, do była spalona.
Jeszcze raz dzięki.
Karol.
Comment
-
U mnie był podobny problem ale inna przyczyna. Zatrzymał się po raz pierwszy (jakiś miesiąc po zakupie) na 16.600. Rozebrałem licznik. I niestety okazało się, że był przekręcany i to po chamsku - śrubokrętem. Powyginane zęby na kółeczkach z cyferkami. Ruszyłem go ręcznie dalej - ze sporym oporem - coś przeskoczyło... Pochodził kolejny 1000km i znowu to samo przy 17.600. Znowu rozbiórka - popych o jeden ząbek i 1000km spokoju. No ale oczywiście za 1000 to samo. A ponieważ 1000km to ja robie raz w miesiącu - Więc www aledrogo kropka pl 85 PLN i drugi licznik. (A ten mam do popchnięcia jakby ktoś był zainteresowany
Comment
Comment