Witam, chcialem dzis sprawdzic abs, bo od zakupu swieci mi sie kontrolka, lecz po zwarciu stykow nie blyska, tylko ciagle sie swieci, jaka moze byc tego przyczyna? Z gory dzieki i pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
samodiagnostyka abs
Collapse
X
-
Jeśli kontrolka nie gaśnie po uruchomieniu silnika to:
1) Zacznij od sprawdzenia bezpiecznika szyby ogrzewanej [7.5A].
2) Potem bezpiecznik ABS +B w komorze silnika [20A].
Jeśli są dobre trzeba wgryzać się z próbnikiem napięcia w kostki od ABS-u. I pozostaje ewentualność, której nie życzę: awaria modułu ABS.
Jeśli nie pomoże odsyłam do manuala (ściągnij PDF z forumowej strony), tam jest napisane krok po kroku co trzeba robić po wystąpieniu usterki ABSu.
-
Skasuj jeszcze na wszelki wypadek kody usterek ABSu - kontrolka Ci nie miga, ale mogło sie coś podziać z kompem. Opis kasowania na stronie 19-63 manulala po polsku, na sąsiedniej stronie kody usterek. Działa Ci ABS wogule nawet jak kontrolka sie swieci podczas jazdy ?Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
Wiec tak bezpieczniki sprawdzalem od razu na samym poczatku i niestety sa ok. Lampka sie swieci przec caly czas, a ABS nie dziala. Nie da sie rowniez wykasowac pamieci DTC (lampka nie gasnie). Pozostaje mi tylko sprawdzenie zlaczek stykowych. Moglibyscie podpowiedziec gdzie one sie znajduja w 6 gen.? Mozecie ewentualnie polecic kogos kto solidnie by mi to sprawdzil, bez wymieniania calego modulu ABS? Orientujecie sie ile mniej wiecej moze on kosztowac?
Edit: Nikt sie nie odezwal, wiec sam sobie odpowiem. Niestety mojego absu nie dalo sie samozdiagnozowac, konieczne bylo podlaczenie pod kompa i okazalo sie ze czujnik byl walniety, ale wszystko juz dziala.Last edited by Gość; 06-11-2009, 09:30.
Comment
Comment