Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kontrolka SRS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kontrolka SRS

Czy zresetowanie kompa może zlikwidować świecącą się non stop kontrolke od SRS? Pytam bo jeżdze już od jakiegoś roku z non stop włączoną kontrolką SRS i teraz tak czytam na temat resetowania kompa i zastanawiam się czy to by coś pomogło, a nie zaszkodziło jeszcze a=bardziej?
    Byłem w ASO podpieli mi diagnostyke, ale stwierdzili ze to jakis bład i ze do wymiany jest przekaźnik. Czy nie da się samemu wymienic przekaźnika?

Nie da rady samo zresetowanie kompa, ja też tak miałem to zrobiłem tak:

w okolicach bezpiecznikow w kabinie jest taka zotla wtyczka (tak lekko po prawej stronie od bezpiecznikow) ktora siedzi sobie w "slepym" gniazdku. trzeba ja wyciagnac i zewrzec kabelkiem te dwa piny,

-przekrecic stacyjke do pozycji zapalonych lampek sygnalizacyjnych,

-lampka SRS zapali sie na 6 sekund i zgasnie-wtedy masz 4 sekundy alby rozlaczyc zwore-kabelek,

-kontrolka SRS zaswieci sie ponownie i wtedy masz 4 sekundy na zwarcie ponowne zworki-kabelka,

-kontrolka SRS zgasnie-wtedy rozlaczasz zworke (mozesz ja calkowicie wyjac),

-kontrolka SRS mrugnie 2 razy i zgasnie-PELEN SUKCES

A co do przekaźników to nie ma problemu z wymienieniem, są dwa miejsca gdzie możesz je znaleść. Koło bezpieczników w środku auta lub pod maską koło akumlatora, tylko musisz wiedzieć który to.

Comment

Working...
    X