Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z pilotem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z pilotem

Witam
    Może i banalne, jednak uciążliwe. Chodzi o to, że pilot od alarmu (centralnego zamka) działa dosłownie z odległości kilku centymetrów od samochodu. Wymieniałem baterie już dwa razy w pilocie i zasięg się nie zmienił działania pilota. Czy jest możliwość podłączenia jakiegoś wzmacniacza sygnału do tego pilota (albo raczej odbiornika w samochodzie) bo to po prostu mija się z celem otwierać samochód z pilota z odległości kilku centymetrów...

z góry dziękuję za pomoc

moze byc to moduł nadawczy lub odbiorczy walnięty..czy to sie stalo nagle czy np zgniotleś pilota???

Comment

dzieki za odpowiedz, to niestety tak jest cały czas od czasu jak kupilem hanie, czyli od listopada, ale wczesniej po prostu nie pomyslalem o tym zeby tutaj poruszyc taki problem... jezeli to jest to co mowisz, to gdzie powinienm udac sie do naprawy? znaczy chodzi mi o to czy do mechanika samochodowego, czy raczej to jest problem zwiazany wylacznie z elektryka i pierwszy lepszy elektryk (elektronik) mi to naprawi?

Comment

udac sie do goscia który montuje alarmy i centralne zamki bo elektormechanik który nie bawi sie w centralne moze miec kłopot
        D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

zrobiłem trochę inaczej.. z czystej ciekawości w końcu sprawdziłem jak działa drugi pilot (zapasowy, którego nigdy nie używałem bo od nowości jak kupiłem autko ten pilot był przymocowany do złamanego kluczyka...) i teraz pilot otwiera samochód nawet i z 10 metrów więc problemy jakby się sam rozwiązał... teraz mogę na spokojnie zająć się poprzednim pilotem... przynajmniej wiem, że problem leży po stronie pilota a nie odbiornika

pozdro
          rudi_honda

Comment

Working...
          X