Witam. Montuje właśnie przeciwmgłowe przednie. Już wszystko zrobione tylko teraz instalacja elektryczna. Teorie mam obcykaną, zakupiłem bezpieczniki, kable o odpowiednim przekroju, osłonki termokurczliwe i przekaźnik typuPRE0004 12VDC 30/40A. (zdjęcie tutaj --> PRZEKAŹNIK 12VDC PRE0004 30/40A 1 STYK PRZEŁĄCZNY - sklep elektroniczny) Przekaźnik ma 5 nóżek. Znalazłem schemat podłączenia tego na stronie Elektryka, czyli jak obcišżyć układ:-)
Wszystko ładnie pięknie wytłumaczone tylko że mi nie działa.
Zanim zacznę to instalować w aucie podłączam sobie wszystko w domu żeby wiedzieć jak potem zabrać się za to w mojej Hondce i nie popalić kabli i bezpieczników. Załączam schemat jak ja to podłączam w domu.
NIESTETY przy moim podłączeniu działa mi tylko halogen podłączony do styku 87. Ten drugi podłączony do styku 87a nie działa. Halogeny sprawne gdyż przy zamianie świeci znów tylko ten przy 87. Dlaczego nie chcą mi dwa działać? Pomóżcie jak to ogarnąć bo przeszukałem neta i wszyscy piszą o zamontowywaniu przekaźników a nie tłumaczą co i jak podłączać.
Wszystko ładnie pięknie wytłumaczone tylko że mi nie działa.
Zanim zacznę to instalować w aucie podłączam sobie wszystko w domu żeby wiedzieć jak potem zabrać się za to w mojej Hondce i nie popalić kabli i bezpieczników. Załączam schemat jak ja to podłączam w domu.
NIESTETY przy moim podłączeniu działa mi tylko halogen podłączony do styku 87. Ten drugi podłączony do styku 87a nie działa. Halogeny sprawne gdyż przy zamianie świeci znów tylko ten przy 87. Dlaczego nie chcą mi dwa działać? Pomóżcie jak to ogarnąć bo przeszukałem neta i wszyscy piszą o zamontowywaniu przekaźników a nie tłumaczą co i jak podłączać.
Comment