Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odłączenie akumulatora...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odłączenie akumulatora...

Witam wszystkich, jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 5D 1.5 V-tec. Niestety dwa dni temu padł mi akumulator... W sumie to był fabryczny akumulator, który służył od nowości niezawodnie przez 12 lat, więc miał prawo w końcu zawieść Zanim kupię nowy, ten chciałbym jeszcze podładować i tu moje pytanie - czy mogę odłączyć akumulator na dłuższy czas? Gdzieś słyszałem że w niektórych samochodach nie powinno się tego robić, nawet na czas ładowania należy podłączyć w autku jakiś inny... Proszę o poradę, dzięki z góry!

wedlug mnie nie powionienes odłaczac akumulatora poniewaz zresetuje sie Tobie komp w aucie oraz immobilajzer itp

Comment

I tak sie zresetuje jak bedzie nowy podlaczac wiec jak dlamnie bez roznicy.

Comment

mozna odlaczac , ja tak robilem juz 3 razy i jest wszystko ok .

Comment

chyba ze tak
          ja osobiscie nigdy nie probowalem odlaczac akumulatora tylko slyszalem ze nie powinno sie odlaczac

Comment

pamietaj ze jak masz fabryczne radio i odłączysz akumulator to będziesz potrzebowała kodu do radia. Poszukaj go najpierw bo w ASO wołają za cztery czy piec cyferek 50 złotych

Comment

ja na szczescie nie mam fabrycznego radia bo tamte juz dawno schowalem do szafy

Comment

To fabryczne nie jest takie złe. Cd czyta tylko oszkoda ze nie odtwarza MP3 ale czego tu sie spodziewac po prawie 10 letnim radiu :P a no i cd-rw tez nie czyta dobra ale juz sie nie czepiam:P

Comment

Panowie jakis czas temu tez wymienialem seryjny aku.Stary akumulator padl na dobre i nie bylo sensu go odląnczać i ładowac.Odpalilem auto z klem od drógiego auta i pojechalem na warsztat.U mechanika podpieli mi na zasilanie tymczasowe i wymienili aku.

Comment

NIc sie nie stanie,w wiekszosci warsztatów samochodowych gdy samochud zostaje na na noc zostaje odpiety akumlator,związku z czestmi zwarciami i pozarami instalacji.. większej szkody mozesz sobie dorobić gdy odpalasz bryke za pomocą drugiego samochodu
                    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

JA u siebie robie tak po odlaczeniu aku:

Przelaczam kluczyk az zapali sie check, nie odpalajac auta i nie dotykajac zadnego pedalu.
                      Po 5 sekundach wylaczam. licze do 3 i wlaczam znowu, jak check gasnie, odpalam oczywiscie bez dodawania gazu, wtedy wlasciwe obroty ustawia komp

Comment

Ale i tak musisz wprowadzić parametry do kompa-czyli ok.10 km jazdy na róznych prędkościach,obrotach itp.
                        ビートル ジョン

Comment

Working...
                        X