Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tylne szyby elektryczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tylne szyby elektryczne

Otóż chce zamontować tylne szyby elektryczne w moim 5d 1998 (anglik). Przednie mam elektryczne więc ich nie tykam. Tylne w tej chwili na korbkę otwierają mi się do połowy. Nie wiem czy to zabezpieczenie przed dzieciakami czy konstrukcyjnie niżej nie zejdą więc moje pierwsze pytanie to czy da się ewentualnie przerobić tak by całe tylne schodziły szyby. Druga kwestia to uniwersalne prowadnice szyb elektrycznych. Nie kupię kompletu na 4 drzwi jak mi potrzebne tylko na tył. Wiem że są też do dostania na allegro 2 sztuki ale podejrzewam że to na przód. Więc drugie pytanie czy jak kupię taką parę "uniwersalnych" to czy założę je na tył? Podejdą?

Ja Ci odpowiem na pierwsze pytanie. Szyby z tyłu nigdy nie opuścisz całkowicie, bo to że oposzcza się do połowy jest wymuszone kształtem drzwi (łukowate wycięcie na nadkole). Także to nie jest do przeskoczenia w żaden sposób.
    VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

a co drugą kwestią "uniwersalnych" zestawów do szyb?

Comment

Jest sens się bawić w uniwersalne ...??? Zestaw prowadnic na tył + ponoć potrzebna jest jakaś centralka żeby można było z podłokietnika sterować wszystkimi szybkami to koszt 150 zł.

Comment

fakt, jakby komplet 2 sztuk był za tyle, to bym nie kombinował z uniwersalnymi ale obszukałem allegro i znalazłem jeden taki na jedną szybę za 200 :O Więc jak możesz mnie pokierować gdzie takowy za takie pieniądze dostanę co piszesz post wyżej to proszę o pomoc Dodam że centralki nie wymagam, dam sobie bez niej radę :P

Comment

Były, były ... Poszły. Może jeszcze kiedyś będą.

Comment

Working...
            X