Witam panów, ostatnio jadąc do pracy auto zaczęło mi falować i chodzić jakby na 3 cylindrach.Stwierdziłem, że to wina przewodów zapłonowych, więc tego samego dnia kupiłem i chciałem je zamontować, zdjalem jedna fajkę i okazało sie ze nie pasuje. Założyłem ponownie stara i przy próbie odpalenia coś strzeliło pod maską i tak auto przestało odpalać. Kupiłem nową cewkę, ponownie przewody zapłonowe(tym razem dobre), nowe świece i nadal nie chce odpalić. Znalazłem też jakiś stary aparat zapłonowy od Hondy CR-V, który ma ten sam moduł i to też nie zdało testu. Świece zalewa, iskra jest, ale mam wrażenie że niewystarczająca, po próbach odpalenia świece nie są nawet okopcone, no i podczas kręcenia świeci sie kontrolka akumulatora
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Auto nie odpala
Collapse
X
-
Sprawdziłem i normalnie podaje iskrę. Od razu po zwarciu próbowałem go podłączyć do komputera i pokazywało, że działa tylko jeden cylinder no i faktycznie przy kręceniu próbował jakkolwiek zapalić, ale później błąd zniknął i przestał załapywac nawet na tej jeden cylinder
Comment
-
Zamieszczone przez Spivuse Zobacz postaZałożyłem ponownie stara i przy próbie odpalenia coś strzeliło pod maską
Opisz ten "strzał" .
Czy to było jakieś uderzenie (mechanicznie) czy wyzwolenie energii elektrycznej, albo jeszcze coś innego..
Mam niejasne przeczucie, że mógł się zdarzyć zbieg okoliczności i nie chodzi tu o same świece lub przewody zapłonowe a o coś zupełnie nie związanego z powyższym.
kontrolka ładowania będzie świeciła do momentu odpalenia auta a zgaśnie, gdy silnik wejdzie na jałowe, chyba że coś sięupaliło..
rozejrzyj się pod maską, czy jakiś pasek nie jest pęknięty, albo coś nie odpadło..
Comment
-
-
Zamieszczone przez thirdman Zobacz postaA co z kopułką i palcem? Wymigaj błędy, może coś pokaże. W zależności jaki tam masz dokładnie silnik, to masz w aparacie zapłonowym jeszcze czujnik wałka rozrządu, czujnik wału korbowego, albo jedno i drugie razem.
Comment
-
Zamieszczone przez zadra Zobacz postaKolego, zalecam ostrożność.
Opisz ten "strzał" .
Czy to było jakieś uderzenie (mechanicznie) czy wyzwolenie energii elektrycznej, albo jeszcze coś innego..
Mam niejasne przeczucie, że mógł się zdarzyć zbieg okoliczności i nie chodzi tu o same świece lub przewody zapłonowe a o coś zupełnie nie związanego z powyższym.
kontrolka ładowania będzie świeciła do momentu odpalenia auta a zgaśnie, gdy silnik wejdzie na jałowe, chyba że coś sięupaliło..
rozejrzyj się pod maską, czy jakiś pasek nie jest pęknięty, albo coś nie odpadło..Last edited by Spivuse; 10-12-2024, 12:22.
Comment
Comment