Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak podświetlenia zegarów i panelu pokręteł nawiewu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak podświetlenia zegarów i panelu pokręteł nawiewu.

Witam,

Przestało mi działać całe oświetlenie zegarów oraz panelu pokręteł nawiewu. Przyciski podgrzewania tylnej szyby oraz przycisk awaryjne są podświetlone.

musisz wymienić żarówki, w tym celu musisz wejśc do Działu "Zrób to sam" i poczytać jak to zrobić np.:
    1. Demontaż panelu środkowego celem wymiany podświetlenia pokręteł nawiewów w VI gen, 5d
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Miesiąc temu wymieniłem 2 żarówki które świecą na zegary. Wydaję mi się że że małe prawdopodobieństwo że na raz padły wszystkie żarówki i na zegarach prędkościomierza i na panelu pokręteł nawiewu.

Comment

ok, to stara zasada mówi "grzeb tam, gdzie było grzebane". Czyli albo coś źle podłączyłeś i się rozłączyło, albo faktycznie padły żarówki, albo coś się stało z "wąsami" żarówek i nie stykają. Czyli trzeba tam zajrzeć, wziąć probówkę i sprawdzić czy po wyjęciu żarówki jest masz 12v na stykach cokołu?

Zamieszczone przez matt_rac Zobacz posta
        Wydaję mi się że że małe prawdopodobieństwo że na raz padły wszystkie żarówki
        masz całkowitą rację, też się po dym podpisuję, jednak miałem przygodę że spaliły mi się żarówki H4 obie na raz. Podobnie jak Ty wykluczyłem z definicji żarówki bo to niemożliwe by się spaliły nagle obydwie. Rozebrałem kokpit, zderzaki pruję wiązki i instalację ...2 godz rozbierania.
        Podszedł kolega i mówi "a żarówki sprawdziłeś?". No nie, bo nie ma mowy i absolutnie nie przyjmuję tego do wiadomości by padły nagle obie.
        ... on mi je wyjął podpiął nowe - wszystko zaświeciło. Nie ukrywam że o mało nie wyszedłem z siebie i nie stanąłem obok.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

edit.
          oczywiście sprawdź w pierwszej kolejności bezpieczniki, bo może być jak tu: Padło podświetlanie zegarów

Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X