Mam problem w mojej handzie.. gdy przełączam z świateł mijania na światła drogowe gaśnie wszystko natomiast świecą wtedy pozycje.. od czego to zależy i gdzie mogę szukać usterki? proszę o pomoc..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
światła drogowe gasną pomocy!
Collapse
X
-
nie nie nie... nie jestem z tych nierozgarnietych...jadę na swiatłach mijania.. pociągam do siebie gałkę i swięcą w tym momencie i drogowe i mijania.. gdy puszczam powinny zostać tylko drogowe.. ale gasna i drogowe i mijania a świecą tylko pozycje.. w nocy robi się poprostu ciemno,.. po przejechaniu jakichś 10 km czasem załapia i sie drogowe załaczą.. zna się ktoś na tym trochę?
Comment
-
moim zdaniem prosta usterka wajcha od swiateł do wymiany , gdyby przekazniki były walniete to wogole by nie swiecily swiatła , zmien wajche a jak masz to podmien od kogos innego i sprawdz
PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY ŚWIATEŁ HONDA CIVIC 95-0 (652106745) - Aukcje internetowe Allegro
Pozdrawiam i nie ma za co
To jest tak ze jak dociagniesz wajche swiatła mijania i drogowe swieca razem tak jak mowisz jak odpuszczasz powinny zostac same długie ale wtedy juz załacza sie inny obwód we właczniku swiateł i on jest pewnie uszkodzony , wymiana i po sprawie naprawic nie proboj jak to dziadostwo otworzysz zasypie cie masa sprezynek i nie bedziesz wiedział co do czegoLast edited by kamil608; 15-06-2009, 20:05.Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
Kiedyś też miałem takie samo zjawisko w zimę. Cały przełącznik kosztował 500zł więc wziąłem się za niego. Trzeba było wyczyścić nadpalone styki które przegrzały się w czasie jazdy z przyczepką przy pełnym obciążeniu oświetlenia oraz musiałem wydłużyć jeden ze styków w przełączniku świateł. Żmudna robota wymagająca cierpliwości. Gdybym znalazł przełącznik za 200zł to za robotę bym się nie brał w zimę na dworzy przy dwóch żarówkach.
Comment
-
Wiadomo naprawa jest żmudna ale możliwa , pytanie tylko czy warto ? Ja widzicie na allegro można kupić za grosze bo cena do 100zł to uważam za grosze , ale usterka tkwi w tym napewno bo po opisanych objawach nie widzę innej możliwości TO JEST SPRZĘT BEZPOŚREDNIO WPŁYWAJĄCY NA BEZPIECZEŃSTWO , jak ci zgasna swiatła w lesie przy predkosci 100km/h to wtedy dopiero bedzie ciekawie . Wymieniac jak najszybciej nie dałbym w życiu 500zł ale spokojnie do 100zł używke sie kupi a nawet te 120 odżałowaćProfesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
u nas jest szrot anglików i masa takich przełączników.. już 3 razy zapomniałem podjechać..ale kiedyś z kumplem byłem i do dżety chciał.. kolo krzyczał 200zł to my na pięcie i jazda w końcu zszedł na 50zł
jutro nie zapomnę to kupię i zobaczymy czy chodziło o to.. Dzięki wszystkim..
a co do zgaśnięcia w lesie to już robiłem taki testda sie jechaćXD
Comment
Comment