Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek

Dzień dobry wszystkim, potrzebuje podłączyć centralkę keyless entry system do swojej Hani 5 drzwiowej która miała centralkę ale właściciel ja odlaczyl była na piloty. Teraz ja kupiłem keyless entry system z dwoma pilotami jak to podłączyć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oli tematów o podłączeniu sterowania jest mnóstwo w VI i VII genie musisz to prześledzić bo nikt tu nie będzie się powtarzał. Dział "Zrób to sam" i tam znajdziesz odpowiednie tematy dla CZ.
    Forum to nie klub jasnowidzów , no tu musisz coś więcej napisać i pokazać co z czym chcesz łączyć. Nie wiem czy tu jest ktoś kto zna co to jest
    Zamieszczone przez oli12 Zobacz posta
    keyless entry system
    , ja np. nie wiem jak to wygląda? ale nie ważne... podałeś kluczową informację:
    właściciel ja odlaczyl była na piloty.
    to jest bardzo dobra wiadomość!
    Czyli masz w aucie już gotową wiszącą wtyczkę od starej centralki ?! to super! ..teraz wystarczy sprawdzić który kabelek ze starej do czego jest podłączony. Wykorzystaj te kable z tej wtyczki bo ktoś już zrobił 90% roboty i tylko to wykorzystać i odpowiedni połączyć do tej co zakupiłeś.
    Dział "Zrób to sam" i prześledź to co robili inni w VI genie.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Wtyczki żadnej nie ma. Same przewody tylko.

Comment

Schemat nowej centralki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Comment

oli12, wiem że w sprawach elektrycznych nie jest łatwo i wiem że najlepiej prowadzić za rączkę , ale musisz sie przynajmniej zaangażować w swój temat, polegam wyłącznie na tym co i jak piszesz:
          potrzebuje podłączyć centralkę keyless entry system do swojej Hani 5 drzwiowej która miała centralkę ale właściciel ja odlaczyl
          Czyli co? ... albo jasnowidz , albo konkretnie.
          ...jak ja to rozumiem - bo tego prężcież nie widzę! ... wziął i centralkę odłączył. Odłączenie centralki może być poprzez wyjęcie wtyczki ze skrzyneczki, wtedy wtyczka jest osobno i pudełko (centralka) osobno. Jest to odłączone.
          To nie koniec bo przy takim odłączeniu silnika nie odpalisz, poprzednik musiał jeszcze deaktywować system alarmowy czyli jakimś "baypasem" podłączyć to ... szło przez centralkę.
          Nie wiem, nie mam pojęcia czy kolega Nero12 wkleił schemat od twojej:
          keyless entry system
          czy to jakiś uniwersalny schemat? nie wiem, nie jest to napisane.

W sprawach elektrycznych moi koledzy nie piszemy na zasadzie "domyśl się" bo bywało że każdy pisze co innego mając na myśli i potem jest 4 strony pisania i dowiadujemy się po tygodniu że każdy maił co innego na myśli.
          Piszemy tylko bardzo konkretne precyzyjne informacje, takie że nie pozostawiają żadnych pytań, wszystko ma być jasne i czytelne nawet dla totalnego laika co pierwszy raz probówkę będzie trzymał w dłoni.
          Inaczej to sensu nie ma.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

To jest oryginalny schemat z nowej centralki która zakupiłem z dwoma pilotami. Same przewody zostały od starej centralki tzn 2 przewody czyli 4 żyły idą do drzwi kierowcy z tego co zauważyłem + 12 czerwony i czarny masa. Jak to teraz podłączyć do nowej centralki

Comment

chwila, moment, czy oli12 i nero12 to ta sama osoba?
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak

Comment

No to jest to niezgodne z Regulaminem forum. Posiadanie 2 kont jest niedozwolone. Nie wiem dlaczego system nadzoru nad dublami kont nie wyłapał tego, ale musisz tu się zdecydować które konto jest do usunięcia.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Rozumiem. Nie mam dwóch kont.

Comment

Centralny zamek honda vi 5drzwiowy. Gdzie centralka? W drzwiach kierowcy nie ma.

Comment

Tylko ma konto nero12

Comment

Witam wszystkich,
                          Mam problem z podłączeniem centralnego zamka Honda civic Vi 5drzwi wszystko podłączyłem zamek kierowcy się zamyka i otwiera pozostałe słychac jak uzbraja tylko działa otwarcie pozostałych drzwi . Zaznaczam ze kiedyś działało mi także z kluczyka otwieranie i zamykanie wszystkich drzwi ale już teraz zero reakcji wieck kupiłem kolejny sterownik Maxicar do którego dołączam schemat .Proszę kolegów o pomoc gdzie jest błąd?IMG_0045[1].jpgIMG_0045[1].jpg

Comment

Podłączyłem wszystko ale na pilocie na jednym przycisku z pilota mam otwieranie i zamykanie drzwi pasażera a na drugim kierowcy i tylnych drzwi nie wiem gdzie popełniłem błąd w podłączeniu?

Comment

Working...
                            X