Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wiązka po swapie EJ9 2000r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Xylos Zobacz posta
    Wszystkie z d'serii (6/5gen) miały ten sam konektor czy różniły się?
    5 gen to obd1 ,a 6 to obd2 z różnymi odstępstwami.
    Począwszy od d 15b7 w zwyż wtryski to 240-stki.Jak idziesz w obd2 to po kiego Ci wtryski obd1 i kombinacje z kostkami jak można te same wtryskiwacze mieć z kompatybilnym konektorem.
    Last edited by m26; 13-09-2021, 08:11. Powód: Przekleństwo mi się wyrwało

Comment

Po rozmowie z elektrykiem musiałem zmienić plany. Będzie przerobione p06 + kostki od wtrysków z d15b7 + wtryski d16z6
      Teraz tylko zostaje znaleźć przejściówkę z obd2b bo w polsce brak...

Pojawiła się zagwozdka co do koła pasowego. Orginalne z d14z1 to 13811-P2A-000 a w D15b siedzi (teoretycznie) 13811-P00-U00
      Zmierzyłem jaka jest średnica na wale i wychodzi 24mm w d15b gdzie koło z d14 ma w otworze 25mm (według internetu). Podpasi czy zamawiać z d15b bo są dostępne od ręki?

Comment

Nie mam pojęcia,ale koło z d14 to nie jest jakiś unikat żeby nikt tego zmierzyć nie mógł.
        Poszukaj kogoś kto ma d14 w częściach albo coś sprzedaje na aukcjach i napisz do niego.
        Kupiłeś ten silnik całkowicie goły?

Comment

Szukałem troszkę i wychodzi na to że koło z d16z6 jest identyczne co w d15b. Zamówiłem jakieś używane, zobaczy się czy podpasuje, jedynie klin będę musiał dorobić ew wziąć z d14.

Słupek z kolektorem i kilkoma pierdołami. Większość osprzętu podejdzie p&p z d14 ale jest kilka zagwozdek co do niektórych części. W czasie gdy szukałem nic nie było na sprzedaż, no chyba że liczymy swapy na silniki bez v-teca...

Comment

Więc tak, dla potomności.

Napinacz od d16z6
            Pompa wody pasuje z d16z6
            Pasek to 103 zęby
            Klin koła osprzętu/pasowego od wału to 90704-634-000 (najprawdopodobniej do każdej b/d serii takie tylko szły)
            Samo koło psuje od d16z6

Comment

Sorka za odkop ale teraz dużo niuansów pojawiło się. Rozumiem że krokowy jak i cała przepustnica zostaje z d14 (z przejściem na obd1) Kolektor który jest na d15b to zwykły d16z6

Comment

Working...
              X