Witam mam problem z moją Hania vi dz14a4 otóż, podczas grzebania przy kostce stacyjki (miałem ja uszkodzona osobno wkladalem kluczyk do stacyjki I osobno przekrecalem 2 kluczykiem kostke zeby odpalic) auauto odpaliłem, kostka mnie denerwowała bo wisiała kolo nóg przy probie wsadzenia pod plastiki kolo kolumy zrobilo się jakiś zwarcie ( dodam że od immo był czerwony kabel niezaizolowany) auto nagle zgasło po czym nie było wgl prądu, jak się okazało padł bezpiecznik akumulatorowy ten 40a po wymianie auto kreci ale nie odpala , nie paliła się wgl kontrolka zielonego kluczyka , kontrolka od radia i gazu słychać przekazniki jak cykają ten od pompy nawet przelutowałem bezpieczniki wszystkie sprawdzone 3 razy, masa sprawdzona , myślałem że padł moduł immo więc usunąłem płytkę immo z ecu i zmostkowalem dwa kable przy immo niestety auto dalej kreci ale nie odpala , podmieniłem ecu dalej to samo , dodam że wcześniej miałem taką sytuację, nie świecił kluczyk radio i gaz ale wystarczyło wymienić bezpiecznik pod maską teraz wszystkie bezpieczniki są ok a auto dalej nie odpala, z góry dziękuję za odpowiedź
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Po zwarciu kreci ale nie odpala
Collapse
X
-
Sprawdzałeś czy stacyjka załącza potrzebne obwody? (czarno żółty przy stacyjce ma mieć napięcie po przekręceniu klucza i nie zanikać po przekręceniu na rozrusznik)
Pompa rusza po pierwszym przekręceniu klucza?
Zamieszczone przez Kacpi747 Zobacz postapodmieniłem ecu
Nie kręć rozrusznikiem,wyjmij aparat i kręć oską.Zwróć uwagę czy wtryski startuja w tym momencie (będzie słychać)
Iskry prawdopodobnie nie ma,ale włóż jakaś świecę w jedna fajkę i pokręć aparatem.
Sprawdź czy jest napiecie na przewodach żółto czarnych przy wtryskach.
Czy komputer na wyłączonej stacyjce ma zasilanie.Last edited by m26; 17-06-2021, 10:02.
-
Immo w nowym jest ale nadal nie paliły się kontrolki od immo ani od gazu plus radio , pompy paliwa nie słychać tylko przekaznik paliwa i jakiś przekaznik pod maską, dziś po 15 sprawdzę wtryski iskrę i napięcie na stacyjce, to możliwe że spaliła się kostka stacyjki ?
Comment
-
Odpaliła okazało się że wina leżała po stronie przekaznika głównego czy też przekaznika pompy paliwa ale pojawił się inny problem , po odpaleniu chodzi na wolnych ale jak dodam gazu i odpuszcz gasnie na wolnych, akumulatora też nie ładuje i w pewnym momencie przy dodawaniu gazu przestał działać obrotomierz ehh
Ktoś wie co to może być?
Comment
Comment