Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozrusznik nie kręci

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozrusznik nie kręci

Posiadam Civica VI 1.4is 90km tylko mam problem z rozrusznikiem bo przy przekręceniu kluczyka rozrusznik nie chodzi. Na zwarcie przy urzyciu śrubokręta kręci.
    Pytanie co może byc powodem szukałem po instalacji nic nie znalazłem. Sprawdziłem tak samo napięcia na stacyjce i wszysto jest w porządku. Co może być powodem????

Witamy na forum,chętnie pomożemy

Posługujesz się probówką ,więc to powinno pomóc.
    Bez tytułu.jpg
    Zamieszczone przez Pietrassss71621 Zobacz posta
    Na zwarcie przy urzyciu śrubokręta kręci.
    Kręci i odpala czy nie odpala?
    Bez tytułu.jpg 2.jpg
    Last edited by m26; 29-05-2021, 20:57.

Comment

Jak kręce rozrusznikiem na zwarciu nie odpala tyle że rozrusznik kręci ale jutro będe szukał po kolei z całym schematem i mam nadzieje że znajdę co się stało.

Comment

Skoro rozrusznik kręci a nie odpala to powód może leżeć gdzie indziej ,nie w samym obwodzie rozrusznika.
        Niestety musisz trochę się jeszcze wysilić .
        Zobacz teraz sam dlaczego dane w profilu sa takie ważne.
        Podałeś silnik d14a3,czyli 75 koni w rocznikach 96-2000.
        W roku 94 takiego silnika jeszcze nie było.
        Gdzie jest błąd?
        Może masz swap do starszej budy,ale wtedy dalej niczego nie wiemy o instalacji tego auta .
        Nie wiadomo czy została zaadaptowana z innego modelu,zbudowana w tym obrębie od podstaw,czy została może oryginalna,ale wtedy pytanie co to za oryginał?
        W roku 94 było sporo odmian instalacji i nie wszystkie miały tak samo podłączony rozrusznik.
        Może masz immo które nie odblokowuje wtrysków,pompy i rozrusznika.
        Włącz stacyjkę na zapłon wepnj probówkę zamiast jednego wtryskiwacza i sprawdź czy jak kręcisz rozrusznikiem to będzie migała.
        Jeśli nie miga to sprawdź czy brakuje napięcia na żółto-czarnych przewodach,czy sterowania (sterowanie jest impulsem ujemnym)
        Last edited by m26; 30-05-2021, 14:46.

Comment

Working...
        X