Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z drzwiami, czyjnik

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z drzwiami, czyjnik

Witam,
    wczoraj wsiadłem do auta odpaliłem i pojawiła mi się kontrolka ze nie mam zamkniętych drzwi, sprawdziłem wszystkie i były zamknięte. Po ponownym zamknięciu kontrolka zgasła, natomiast po 1 minucie zaczyna ponownie kontrolka się świecić. Okazało się, że chodzi o drzwi tylne za kierownicą.
    Czy wiecie może gdzie znaleźć ten czujnik i co zrobić żeby to przestało się świecić?
    Problem jest bardziej poważny ponieważ mam immobilizer który automatycznie się włącza przy każdorazowym otwarciu drzwi i nie ważne czy z tyłu czy z przodu.

Bardzo proszę czy ktoś się spotkał z taką sytuacją i jak to naprawić, być może jakiś styk nie działa albo gdzieś kable się poluzowały.

Pozdrawiam
    Radek

Jak otworzysz drzwi przy zamku w kształcie elki jest czujnik powiem ci jak ja poradziłem sobie z tym problemem więc na każdym z tych czujników na części ruchomej nawinąłem gumke można owinąc taśmą monterską i problem powinien być rozwikłany dla pweności zastosój to we szystkich czujnikach .temat był już poruszany na forum

Comment

u mnie ten problem został rozwiązany poprzez wyregulowanie drzwi

Comment

Miałem ten sam problem u mine pomogla taśma monterska

Comment

Working...
        X