Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój pomysł - doradźcie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mój pomysł - doradźcie

Chce kupić jak najtaniej, a jak najlepsze przednie przeciwmgłowe. Mam zaślepki w zderzaku i z podłączeniem problemu nie będzie (tak myślę) Teraz tak: doradźcie mi panowie czy mój pomysł jest dobry. Kupić tanie dobre przeciwmgłowe od innego modelu, bo będą tańsze (ale w moim guście to muszą być okrągłe małe przeciwmgielne ala soczewka jak w xenonach - mam nadzieje że kojarzycie). I tak zakupione światła wstawić w... zaślepki. Po prostu z zaślepek zrobić oprawę takich okrągłych soczewek... Co wy na to? Zaślepki się tak przerobi by pasowały te przeciwmgłowe... Ja się napaliłem ale czekam na zimne wasze odczucia co z moim pomysłem...

Ja myślałem o takich:
    BIAŁE HALOGENY SOCZEWKOWE Z HOMOLOGACJĄ (629250412) - motoAllegro
    Halogeny soczewkowe z homologacją, soczewki DLAA (632813594) - motoAllegro

Dodaje załącznik jak wygląda to przed, a jak może po. Bawię się w Photoshopie i teraz sprawdźcie czy to dobry pomysł z tymi halogenami
    Załączone pliki
    Last edited by Gość; 17-05-2009, 23:37.

Tez mysle o przeciwmgielnych jakis takich nie duzych okraglych, uniwersalnych no i xenonowych najlepiej ) cos w tym stylu
    HALOGENY + RINGI BLUE == XENON EFEKT = z ringami (629877173) - motoAllegro
    Nie zalatuje to troche wiocha ??

Comment

ja własnie planuje identyczną sprawe hehe ale jakoś mi sie niechce a raczej obawiam sie tej elektryki (podłaczyc przewody, pstryczek itd)
      Wedłóg mnie bomba ze względu na oszczędnośc te uniwersalne soczewkowe są 4x tańsze od oryginałów a twoje zdjęcia z fotoshopa udowadniają że moga wyglądac jak oryginał

Comment

Ja powiem że z chęcią bym zakupił te oryginały co były montowane w naszych Hankach, ale cena jest masakrycznie odstraszająca, więc nie dziwie się wam że chcecie to ogarnąć tańszym kosztem Może to i jest rozwiązanie ...? Poczekam i zobaczę jaki komuś z Was wyjdzie efekt końcowy .

Comment

pomysł dobry ale wolałbym poczekać i odłożyć na oryginały bo dodawanie takich halogenów to jawne krzywdzenie Hondusi...ale to tylko moja opinia.

Comment

No ja chyba w to się pobawię. Powiem wam że "mam wizję" tego co będę robił więc na pewno nie spieprzę ale kolejny problem... Pstryczek w aucie... Na allegro takich nie ma, ASO Hondy w moim mieście też nie ma, jak to zrobić?

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
              No ja chyba w to się pobawię. Powiem wam że "mam wizję" tego co będę robił więc na pewno nie spieprzę ale kolejny problem... Pstryczek w aucie... Na allegro takich nie ma, ASO Hondy w moim mieście też nie ma, jak to zrobić?
              Prosta sprawa, to Twoje autko, masz pomysł realizuj go Tobie się ma podobać.

Hm.. dziwne powinny być takie pstryczki... poszukaj na allegro anglików, dużo ludzi sprzedaje każdą cześć z takich aut.

Comment

Witajcie. Widzę że znalazłem bratnią duszę, bo też planuje montaż tych halogenów soczewkowych. Coś pisałeś aarrttuurr że pstryczka nie masz?? Jest w komplecie tych halogenów, nie taki jak oryginał ale zawsze coś. Tylko mam jeden problem, największy... nie wiem jak mam się zabrać do montażu lampeczek!!! Kompletnie jestem w tej sprawie zielony! Pomóżcie mi!!!

Comment

Ja widziałem to dzisiaj w białym V genie i moim zdaniem porażka.

Comment

Zamieszczone przez krs1980 Zobacz posta
                    Ja widziałem to dzisiaj w białym V genie i moim zdaniem porażka.
                    To zależy jak zrobisz :P jak niechlujnie to będzie porażka. Powiem tak, nadal chce to zrobić ale pierw oglądam, wybieram, wybrzydzam. Byłem w moim mieście w sklepie tuningowym. Obejrzałem sobie dokładnie te halogenki co chce zamontować, w domu obejrzałem zaślepki i myślę że da się to estetycznie wmontować. Jednak nie kupię tego w tym sklepie w moim mieście bo cena była :O 148 zł a na allegro do 85 z kosztami przesyłki :P Ale przynajmniej miałem te halogenki w rękach i zdania nie zmieniam, zamontuje :P

czapski90 - no właśnie sprawa taka że trzeba podłubać trochę w tych zaślepkach samemu. Ale jeśli chodzi o elektrykę to Ci mogę pomóc i wytłumaczyć wszystko :P

Dodam dla tych co planują podobną inwestycję. Nie kupujcie pierwszych lepszych halogenów. Porozglądałem się trochę i wiem już że są przeciwmgielne i dalekosiężne (mnie nie potrzebne). Ja chcę przeciwmgielne, ale pytajcie w sklepie o takie jakie chcecie a nie takie jakie da wam sprzedawca bo wyglądem są bardzo podobne...
                    Last edited by Gość; 21-05-2009, 22:31.

Comment

Witajcie. No pewnie aarrttuurr1 że chciałbym abyś mi pomógł z tym podłączeniem. Będę Ci bardzo wdzięczny!!! Ja zakupiłem sobie te halogeny niebieskie, tylko że u mnie jest napisane
                      na pudełku "dalekosiężne" ale moim zdaniem jak się je ustawi ciut w dół to mocniejsza wiązka światła będzie leciała na ulicę. A poza tym tam są żarówki H3, więc te od przeciwmgielnych!!! Ja zakupiłem moje w Praktikerze za 115zł na Allegro trochę się boję bo kumpla wydymali z zakupem!!! A co do montażu to myślałem żeby nie usuwać zaślepek tylko tam je wmontować, a jeśli nie da się to dopiero je niestety usunąć!

Comment

i jak ktoś może się już HALOGENKAMI pochwalić ? czekam z niecierpliwością na jakiś opis i własny w końcu ich montarz. Pozdr
                        <--- (Avatar)to tak pokrótce dla mechanika wrazie...

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
                          a nie możesz podłączyć pod już istniejący pstryczek do przeciwmgielnych tylnych (przynajmniej w moim aucie taki istnieje, bo mam tylne ale nie mam przednich)

poza tym masz tutaj na allegro takie (tylko do rovera ale powinny pasowac)

pstryczek rover

a ten to na pewno pasują w zależności od rocznika twojego samochodu

pstryczek honda civic 5d 95-01

pozdro
                          Last edited by rudi_honda; 11-08-2009, 12:37.

Comment

Working...
                          X