Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z elektrycznym otwieranie szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z elektrycznym otwieranie szyby

Witam

Mam Civica z 99r. z elektrycznym otwieraniem/zamykaniem szyb. Układ nie posiada bajerów typu domykanie szyby po zamknięciu auta. Po wyjęciu kluczyka nie mogę już poruszać szybą(no i tak powinno chyba być).

Czy to możliwe, że w jakiś sposób szyba otwiera się sama po zamknięciu auta(ale nie od razu)? Dwa razy zdarzyła mi się sytuacja, że rano mam otwarte okno(nie było raczej próby włamania, bo mam strzeżony parking i alarm nic nie zgłaszał po wyłączeniu).

THX za pomoc
    warkakw

szyba była calkiem otwarta czy tylko kilka mm?? mnie casami opadałatak że była malutka szparka mędzy szybą a uszczelką, zdjąłem boczki i mech był rozklekotany podokręcałem sśrubki i jest ok

Comment

raz była całkiem otwarta a dziś tak z 5 cm

Comment

Ogólnie jest mozliwosc zamontowania takiego "bajera", ktory powoduje ze okna same sie zamykaja po wyjeciu kluczyka ze stacyjki (kumpel zrobil sobie tak w Mercedesie). Natomiast jak to zrobic, nie potrafie Ci powiedziec. Ale sam jestem ciekawe, bo bym sobie takie cudo zamotnowal
        1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

Auto-alarm z domykaniem szyb z kluczyka , często można coś takiego spotkać teraz .

Comment

no to fakt, że teraz coraz więcej aut tak ma, ale nie w tym mój problem

Comment

mi koles powiedzial za domykanie szyb z pilota 350zl tylko musialbym jakis silownik w drzwi od kierowcy wstawic bo centralny mam z kluczyka od kierowcy. byc moze ze mozesz miec frezy sciete na tym calym mechanizmie ja w swojej hani mialem tak ze zamykalem szybe od kierowcy a pozniej sama sie opusczala i okzala sie ze wyrobione byly te cale frezy i trzeba bylo wymienic na szrocie dalem 150zl za mechanizm z silniczkiem

Comment

Zamieszczone przez Legionista84 Zobacz posta
                Ogólnie jest mozliwosc zamontowania takiego "bajera", ktory powoduje ze okna same sie zamykaja po wyjeciu kluczyka ze stacyjki (kumpel zrobil sobie tak w Mercedesie). Natomiast jak to zrobic, nie potrafie Ci powiedziec. Ale sam jestem ciekawe, bo bym sobie takie cudo zamotnowal
                Moduły domykania szyb :: ..::: Multi Serwis Elektronik s.c. :::..
                kilka rodzajów tutaj

Comment

no dobra to co mam centralny z kluczyka montuje to cos i zamykam drzwi kluczykiem i szyby sie domykaja???

Comment

Ludzie, ja na takie rzeczy to jak lep na muchy.... I teraz przez was będę chciał mieć taki moduł. Ech, co ja nie włożyłem już do mojej Hondy. Kolejny wydatek się szykuje, na szczęście nie duży :P

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
                      Ludzie, ja na takie rzeczy to jak lep na muchy.... I teraz przez was będę chciał mieć taki moduł. Ech, co ja nie włożyłem już do mojej Hondy. Kolejny wydatek się szykuje, na szczęście nie duży :P
                      uuuuuuuuhahahaha, następny gadżeciaż. Fajnie
                      Pozdrawiam

Comment

ja mam to u siebie naprawde fajna sprawa deszczyk mi nigdy nie zapada i wogóle bajer jak sie z samochodu wychodzi zostawia sie otwarte na maxa szybki kazdy mi uwage zwraca ze zapomnalem szybki domknac a ty akuku sie same po chwili zamykaja heh

Comment

Working...
                        X