Witam! Nagle przestało działać oświetlenie kabiny w hondzie. 1,4 is hatchback 5d . nie działa we wszystkich 3 pozycjach. Może to być wina bezpiecznika, żarówki lub czegoś innego? Na czym sie skupić? I w jaki sposób dostać się do żarówki? Pewnie jakoś podważając osłonke.. ale boje sie o te plastiki...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Oświetlenie kabiny.
Collapse
X
-
Tagi: Brak
-
Hajbzium dobrze opisał sposób na zdjęcie osłonki. Też miałem problem z oświetleniem wewnętrznym. W moim przypadku zdjęcie osłonki nie wystarczyło. Musiałem odkręcić całą lampkę (żaden problem, dwie łatwo dostępne śruby). Po demontażu sprawdziłem miernikiem, czy w lampce w ogóle jest napięcie. Cyło. No to zacząłem się temu dokładniej przyglądać. Okazało się, że rozsypała się misterna konstrukcja z blaszek i nie dochodziło do zwarcia obiegu, a co za tym idzie do zaświecenia lampki. Poskładałem to do kupy i okazało się, że jakiś mały plastik się wyłamał. Posłużyłem się wykałaczką, umocniło się to i działa już od 4 miesięcy.
Comment
-
ehh i jednak musze iść Twoimi śladami BeatleGeorgeżarówa cała i zdrowa, problem tkwi gdzie indziej..
Odkręcając te dwie śruby uwidoczni się problem ?Załączone plikiLast edited by BeatleJohn; 23-08-2009, 08:59.
Comment
-
odkręciłem. u mnie też lekko nadłamany. jak to naprawić, to chyba jest za małe i delikatne na klejenie... jak podkładam jakąś wykałaczke to i tak wysakuje... wrrr
Comment
-
Zamieszczone przez Tampon LT Zobacz postaNo zastanów się, bo pewnie był jakiś powód. Musisz posprawdzać resztę obwodów, które są na nim. Na przykład złącze od komputera...ビートル ジョン
Comment
Comment