Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akumulator

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Akumulator

Witam ,
    mam problem , gdyż 3 miesiące temu zakupiłem nowy akumulator myśląc , że orginalny padł , ale teraz na nowym akumulatorze centry po 2 tygodniach nie ruszania samochodu z powodów zdrowotnych , dzisiaj próbowałem odpalić i wogóle nie kręci .. Co może powodować to ? bo troche wg. mnie nienormalne żeby po dwóch tygodniach padł akumulator , nowy .

przedewszystkim pytanie
    - kontrolka ladowania ci sie nie zaswieca?? moze jest spalona
    prawidłowo akumulator sie wyładował z np powodu problemu z nie doładowaniem - jazda na swiatłach

ale
    zrób tak potrzebny jest amperomierz który wlaczysz w szereg z przewodem plusa i sprawdz jaki jest pobór prądu

Comment

Możliwe że gdzieś prąd "ucieka" Trzeba sprawdzić amperomierzem lub dać do elektryka. Nie jest normalne żeby nowy aku nie odpalił po dwóch tygodniach. Ja mam oryginał "Panasonica" i w zimę nawet po trzech tygodniach nie miałem problemu. Może się zdarzyć że nowy aku jest uszkodzony. Znam taki przypadek ale to 1:200. Na razie proponuję naładować i zobaczyć co będzie się działo dalej.

Comment

akumulator

hej poprostu odpal auto i zdejmi jedna kleme i delikatnie przykladaj do bieguna akumulatora jak iskrzy to ladowanie jest.moze poprostu zostaje cos wlaczone np lampka w bagazniku,znajomy tak mial,

Comment

Working...
        X