Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głośniki do Civica 3d z 98roku?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jakie głośniki do Civica 3d z 98roku?

Witam,
    Jakie głosniki kupic do Civica 3d z 98roku?
    O czym musze pamiętać?
    Tam wchodza 165mm, prawda? Czy kazde o takiej srednicy beda ok?
    Sorry za banalne pytania

pozdr,

Nalezy równierz pamietac o glębokosci glosnika, aby nie bylo tak ze na szerokosc wejdzie bez problemu a na glebokosc bedzie wystawac albo cos w tym stylu... no w kazdym razie nie wejdzie :-> Nalezy pamietac o mocy glosników i dobrac je tak aby pasowaly pod radyjko ewentualnie pod wzmacniacz jesli planujesz takie podlączenie
    Zawsze glosniki muszą miec wiecej mocy niz wzmacniacz...

Jesli zas chcialbys zaszalec i cieszyc sie znakomitym dzwiekiem to mozna zrobic tak...

- na desce rozdzielczej albo kolo lusterek założyc 2 wysokotonowe glosniczki
    - jesli radio ma wyjsciena wzmacniacz to kupic wzmacniacz i do tego SKRZYNIA BASOWA z głosnikiem 25cm + okablowanie.
    - w odpowiednie miejsce instalacji glosnikowej wstawic filtr niskopasmowy
    - Nastepnie odpowiednio to ustawić trzeba i masz dzwięk super że do auta bedziesz chodzil słuchać muzyki Heehe <--- ale ta wersja to juz nieco drozsza opcja :mrgreen:

P.S
    Co do Twojego pytania to wrzucilbym glosniki w stanadardowych wymiarach w standardowe otwory o przyzwoitej mocy i efektywnosci dzwieku nie tam jakies rzęchy... moze bym rownierz wrzucil Tube Bassową albo Skrzynke do Bagaznika z wzmaczniaczem HeHee

Pozdrawiam...
    Szerokosci na Polskich drogach i nie tylko...

Comment

A nie znasz fabrycznych rozmiarow tych glośnikow? Nie moge tego wyszukac na necie, a boje sie, ze zle zmierze.
      Ile mocniejsze powinny byc glosniki od mocy radyjka?
      Moze jakas konkretna marka? Z zastrzezeniem, ze nie planuje studia w samochodzie

Szerokiej drogi

Comment

Jest wiele firm które produkują glosniki... o przyzwoitych parametrach. Są to miedzy innymi firmy: BOSCHMANN, TONSIL, PIONEER, MAGNAT, EASY-TOUCH, JBL, JVC... ale ostatnio duzą popularnoscią cieszą sie glosniki marki BOUZE (czyt. Bołze) które najczesciej urzytkownicy montują w swoich samochodach, jest to nawet jeden z najlepszych producentów głosników na rynku Polskim jak i zagrabnicznym...
        Niestety nie znam rozmiarów tych glosników które mamy w naszych wozach poniewasz Hanie mam od niedawna a osobiscie az tak nie grzebalem w niej jeszcze, wiec tutaj pomuc nie moge... :-( Ale jakbym czegos sie dowiedzial to dam znac

Pozdrawiam

Comment

Ok dzieki kolego za pomoc.
          Ja swoja Hondke odbieram dopiero jutro (dzis byly formalnosci i jazda probna), wiec tez ciezko mi pojsc i zmierzyc Jeszcze czeka mnie kolejka w Urzedzie Komunikacji w przyszlym tygodniu.....

powodzenia!

Comment

Zamieszczone przez Karolski
            Ile mocniejsze powinny byc glosniki od mocy radyjka?
            Do kazdego modelu radyjka trzeba podchodzic innaczej... kazdy producent innaczej okresla mozliwosci swojego sprzętu... Teoretycznie w instrukcji obslugi radia powinno byc zaznaczone o jakiej mocy Maxymalnej mozna podłaczyc glosniki... Jesli zas nie masz instrukcji obslugi to mozna takich info poszukac na stronach producenta lub poradzic sie obslugi w sklepie, w ktorym bedziesz kupowal glosniki oni muszą Ci pomuc dobrac moc glosników do radyjka ;-)

Pozdrawiam Serdecznie ;-)

Comment

Zamieszczone przez Karolski
              Ja swoja Hondke odbieram dopiero jutro (dzis byly formalnosci i jazda probna), wiec tez ciezko mi pojsc i zmierzyc Jeszcze czeka mnie kolejka w Urzedzie Komunikacji w przyszlym tygodniu.....
              HeHe wiem co to znaczy stanie w kolejkach w urzedach... :roll: Ja mialem o tyle gorzej ze mialem wiecej stania w kolejkach, chodzenia po urzędach i wiecej kosztów itp bo moja z Niemiec przybyla i jak wiadomo jest o wiele wiecej formalnosci :-/ Ale teraz juz moge smialo powiedziec ze oplacalo sie meczyc... pozostaje tylko lac od czasu do czasu w zbiornik i cieszyc sie jazdą :-D :-D

HeHe nie ma za co, drobnostka ;-) od tego jest to forum :-D
              Pozdrawiam Pięknie

Comment

No tak, moja na szczescie krajowa. A co lania w bak, to z tego co sie dowiadywalem, nie pije az tak duzo. Tzn. racjonalnie w stosunku do pojemnosci silnika. Ale to zobaczymy. Pod koniec kwietnia jade na wycieczke ponad 400km w jedna strone, to sprawdze w rzeczywistosci ile lubi wypic.

Wymieniales olej zaraz po zakupie?

Co do car audio, to znalazlem takie centrum, gdzie wszystko robia. Ale to Warszawie, a kolega widze z Poznania, wiec pewnie ciezko bedzie zaopiniowac

Comment

Tak ja jestem z Poznania
                  Ja zaraz po zakupie jak zjechal z lawety wymienilem rozrząd, pasek, napinacze i czesci znim nim zwiazane. Wymienilem tez plyn w chlodnicy. Filtr przeciw pylkowy (kabinowy) bo juz slabo dmuchal powietrzem i mialem problemy z parowaniem szyb :-> A olej bede wymienial za kilka dni... Mial wymieniany przed wyjazdem z Niemiec, teoretycznie przed wyjazdem mial wszystko wymieniane! Rozrząd tez, i wszystkie plyny ale wole to powtorzyc do pewnosci i bezpieczenstwa ;-)

A co do tego centrum w Warszawie to przykro mi... nie orientuje sie :-(

Moja Hania pali nie wiecej niz 6 - 7l na trasie i 8l w miescie... wszystko zalezy od ciezkosci bucika i stylu jazdy :-D ;-)

Comment

Working...
                  X