Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klakson i Lusterka elektryczne awaria

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klakson i Lusterka elektryczne awaria

Witam moze to jest glupie pytanie ale i tak zapytam nie wiem dlaczego nie dziala mi klakson w hondzie civic 99r. 1.4 kat D14Z2 moze ktos mi powiedziec czy jest bezpiecznik ktory za to odp??
    A drugie pytanie mam elekt lusterka wraz z podgrzewaniem i niestety nie dzialaja kolega mowil ze to moze byc bezpiecznik ale ja nie wiem gdzie on jest moze mi ktos powiedziec gdzie znajduja sie bezpieczniki do tych dwoch rzeczy.Z gory dziekuje i pozdrawiam

A jaką dokładnie masz tą Hanię (wersja nadwozia)? Ja też mam VI gen i nie mam podgrzewanych lusterek. Dlatego nie sądzę, żebym miał bezpiecznik odpowiadający za to. Jeżeli o klakson chodzi, to powinien być bezpiecznik, ale gdzie on jest, to sprawdź w instrukcji obsługi, albo w "Sam naprawiam". Można je ściągnąć z Rapishare, albo poszukać informacji na tym froum, np. https://www.civicforum.pl/manuale-in...-6-gen-5d.html
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Hatback 99r org japonczyk niestety do klaksona nie ma chyba bezpiecznika z tego co patrzylema a z lusterkami to dalej nie wiem

Comment

Damianie od klaksonu bezpiecznik masz pod maska wraz z bezpiecznikami od ECU etc.

Comment

O wielkie dzieki a od tych lusterek??

Niestety to nie bezpieczniki od klaksona co moglo sie stac ze klakson nie dziala??
          Last edited by BeatleJohn; 10-05-2009, 08:25.

Comment

Tak jak ci juz na PW pisalem, sprawdz styki

Comment

Sprawdzilem styki i nic dalej nie dziala

Comment

a prad dochodzi wogole? moze to sam klakson jest zepsuty?

Comment

Zamieszczone przez Damian0709 Zobacz posta
                  Sprawdzilem styki i nic dalej nie dziala
                  czy jak naciskasz klakson słyszysz w kabinie tykanie ?, jeśli tak to podnieś maskę i po prostu puknij kilka razy w klakson , ja raz miałem taką sytuację

Comment

Klakson co dziwne mam za przednim zderzakiem i trudno sie do nigo dostacmusze rozebrac pol przodu

Comment

Zamieszczone przez Damian0709 Zobacz posta
                      Klakson co dziwne mam za przednim zderzakiem i trudno sie do nigo dostacmusze rozebrac pol przodu
                      nie musisz , przynajmniej u mnie jak chciałem go zobaczyć to niby manual mówił o zdejmowaniu zderzaka, otwórz klade z przodu i zobacz czy masz dostęp, myślę że na samo walnięcie go ręką dwa razy tak

Comment

przeważnie klakson leci przez przekaźnik jesli nie "tyka" sprawdz bezpiecznik lub sam przekaźnik

Comment

A gdzie jest przekaznik?

Comment

Sprawdź czy masz dodatkowy przekaźnik pod klapą wiszący koło chłodnicy (bywa w 3D/4D), lubią zaśniedzieć styki i trzeba je przeczyścić.

Comment

I co, zrobiłeś ten klakson? Mi też nie działa. Mam D14A2 VI 5D i żadnego tykania w kabinie nie słyszę. Jak w ogóle sprawdzić czy dochodzi prąd do klaksonu?
                              Civic 5D 1996r. 1,4is 90KM D14A2 MA8

Comment

Working...
                              X