Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poduszka AirBag nie ma kostki - jak to podłączyć? (liftback) SRS,civic VI MA9

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Poduszka AirBag nie ma kostki - jak to podłączyć? (liftback) SRS,civic VI MA9

Witam
    Mam taki problem, potrzebuje podłączyć poduszke do taśmy lecz niestety poduszka nie miała kostki. Kostke mam z poprzedniej poduszki i muszę ją podłączyć. Teraz pytanie jest nastepujące. Czy kabelki muszą być idealnie plus do plus i minus do minusa, czy wystarczy zeby był tylko obieg zamknięty? Trudno mi określić bo kable mają ten sam kolor. A to jeszcze wersja przedliftem więc inaczej to wygląda. Najlepiej jakby było jakieś zdjęcie. Proszę o pomoc

Regulamin pkt 2. Nie witamy się w dziale technicznym, pierwszy wpis w dziale powitań.
    Regulamin pkt 5. Jest kategoryczny zakaz pisania w tytule słów pomocy i problem a już drukowanymi to krzyk! Sabotujesz nam wyszukiwarkę tematów stosując słowo "pomocy" to 99% tematów jest o pomoc lub problem. Temat zmieniam.
    Piszesz nie w tym dziale co trzeba, temat przenoszę.
    Konieczna poprawa.
    Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji bo to widać. Regulamin to Zasady poruszania się po forum.
    Last edited by rambo7; 20-11-2019, 13:43. Powód: Regulamin pkt 2, 5.

kable są 2 kolorowe wpisz w google "Honda Civic poduszka kierowcy Airbag" i wyskoczy dużo foto, może znajdziesz swoją i porównasz kostki i kabale jak tu: https://allegro.pl/oferta/tasma-srs-...-5d-8422464046
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie nie są kolorowe, oba są czerwone. Zarowno w taśmie jak i poduszce. Civic VI 5D przedlift ma inne kostki niż reszta VI generacji

Comment

tutaj widać 2 kable czerwone 2min:42sek filmu: https://youtu.be/fjmKQVTLxwY
        pewnie ten co to rozbierał nie wiedział jak rozpiąć wtyczkę - tu jest pokazane - to urwał. Wychodzi na to że nie ma znaczenia jak to podepniesz skoro są identyczne 2 kable. (ale ja 100% pewności nie mam czy jeden kabel nie ma jakiś kropek kresek itp.).
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez blackout383 Zobacz posta
          Właśnie nie są kolorowe, oba są czerwone. Zarowno w taśmie jak i poduszce. Civic VI 5D przedlift ma inne kostki niż reszta VI generacji
          Gdybyś był zainteresowany to posiadam poduche do przedlifta.

Comment

Jak podłączyć poduche od ATR-a do civica VI liftback 5D MA9 przedlift?

Mam możliwość zakupu kierownicy od atr i chciałbym się dowiedzieć czy da się zamontować w civicu MA9. Problem wieloklinu rozwiązany, chodzi o kabelkologie. Czy wie ktoś jak podłączyć taśme od MA9 do poduchy od ATR-a? Czy kable muszą być podłączone plus do plusa i minus do minusa, czy to obojętne bo wystarczy, żeby układ był tylko zamknięty? Kolory kabli od poduchy są czerwone i ciężko rozpoznać który to plus a który minus. W manualu nie znalazłem zadnego opisu o biegunach przewodów. Póki co mam dwa pomysły.

1. Zrobić coś w stylu adaptera czyli, krótki kabelek który z jednej strony pasuje do taśmy a z drugiej do poduchy. (mogę bez problemu załatwić obie oryginalne kostki). Jednak nie wiem czy przez takie rozwiązanie nie wyskoczy błąd, gdyż przez wydłuzenie kabla zwiekszy się opór w wiązce

2. Wymienić kostke taśmy (wypiac starą i podpiąć nową) przez co poducha będzie pasować idealnie.

Jednak w obu tych rozwiązaniach nadal jest problem z ustaleniem biegów. Nie wiem właśnie czy się w to bawić, niby nie jest to dużo roboty ale jednak nie chciałbym aby przez źle podłączone kable wystrzeliła mi w twarz. Może ktoś bardziej doświadczony wie coś na ten temat i by się podzielił wiedzą i poradził

nie ma potrzeby tworzenia nowego tematu w tej samej sprawie.
            Last edited by rambo7; 21-11-2019, 09:36. Powód: Regulamin forum.

Comment

Working...
            X