Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kierunkowskazy nie działają

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kierunkowskazy nie działają

Cześć. Mam problem, dziś wymieniałem żarówki oświetlenia licznika i po zalozeniu i skręceniu wszystkiego nie działają mi kierunkowskazy.
    Brak reakcji - światła nie migają, na liczniku nie miga ikonka, ani nie slychać charakterystycznego dzwięku.
    Awaryjne działają, centralny też.
    Z rzeczy które jeszcze zauważylem to nie pojawia sie kontrolka od światel dlugich gdy zalacze, a wczesniej dzialalo.
    Odpinałem, sprawdzałem i wszystko wedlug mnie jest ok. Co moze byc przyczyną?

Civic VI 1.4 is hb
    Pozdrawiam

Sprawdziłeś niebezpieczniki? Od tego trzeba zacząć.Jak są sprawne to dopiero zaczniemy poszukiwania.Jak nie sa sprawne to też trzeba szukać przyczyny bo same się nie palą.

Comment

grzebiemy tam gdzie było grzebane.
      Wróć ponownie do tego co było (stare żarówki) - sprawdź czy wszystko działa?
      Światła "długie" tzn drogowe zaświeca się gdy będzie manetka przekręcona na pozycję załączającą światła mijania, inaczej ani kontrolka ani drogowe się nie załączą, będzie tylko możliwe błyskanie drogowymi i wtedy kontrolka się zaświeci.
      Zatem
      Zamieszczone przez michal98 Zobacz posta
      Z rzeczy które jeszcze zauważylem to nie pojawia sie kontrolka od światel dlugich gdy zalacze, a wczesniej dzialalo.
      zrobiłeś to na przekręconej manetce ON? czy na OFF?
      Jak zrobiłeś to na OFF (popchałeś manetkę do przodu) to nic się nie zaświeci, nie ma prawa.
      Generalnie opisuj precyzyjnie co zrobiłeś bo z opisu to nie wynika a już były przypadki że ktoś rozbierał auto "bo mu długie nie działają" bo nie wiedział że trzeba przekręcić manetkę.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Który to bezpiecznik bo naprawdę ciężko się tam dostać żeby wszystkie sprawdzić. Długie nie działają na włączonych światłach mijania. A od tej dźwigni jest osobna kostka może? Bo mam dwie niebieskie szerokie i dwie wąskie chyba dwupinowe zielona i pomarańczowa. Tak sobie teraz w pracy myślałem o tych kostkach jeżeli te dwie mniejsze są od dźwigni może tam coś nie łączy?

Comment

a nie masz jakiegoś problemu elektrycznego z tzw. pająkiem? coś nie łączy, poczytaj te tematy może to Cię naprowadzi:
          Zmiana świateł i nagłe ich gaśnięcie.

utrata świateł jak poradzić

światła mijania nie włączają się

Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie, to odpada na pewno ponieważ nigdy nie doświadczyłem takich problemów. Ewidentnie stało się coś po zmianie żarówek w liczniku, jak wrócę z pracy to przyjrzę się temu bliżej

A wiecie może czy to przypadkiem nie jest tak, że jeśli jednej żarówki (tej oprawki) nie włożę do zegara to obwód bedzie otwarty i część żarówek nie będzie chodzić? Bo jak rozkręciłem to sobie przypomniałem, że jedna ta ramka mi się rozpadła i po prostu nie dało się jej włożyć bo wypadała.
            Last edited by rambo7; 17-04-2019, 07:31.

Comment

Zamieszczone przez michal98
              A wiecie może czy to przypadkiem nie jest tak, że jeśli jednej żarówki (tej oprawki) nie włożę do zegara to obwód bedzie otwarty
              Nie jest tak.
              Kup sobie probówkę w pierwszym lepszym motoryzacyjnym i dziabnij każdy bezpiecznik z dwóch stron (bezpieczniki maja wystające części przewodzące po to właśnie) to zajmie dużo mniej czasu niż kombinowanie ze znalezieniem który to jest.Poza tym w wiekowych autach w których grzebał juz kij wie kto i tak należy tak robić,tym bardziej ze nie działajacych obwodów masz juz kilka.

Comment

Sciągnalem ksiazke z instrukcją i znalazłem spalony bezpiecznik. Kierunki działają jak trzeba
                Jakby ktoś szukał to bezpiecznik nr. 12 pod kierownicą. tj 7.5 A

A jeszcze takie pytanie, dorwę gdzieś te oprawki do żarówek?

Comment

Working...
                X