Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wiązka silnikowa d16b2 vtec - podejdzie z innego modelu d16 ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wiązka silnikowa d16b2 vtec - podejdzie z innego modelu d16 ?

Witam, miałem ostatnio niefajny incydent, otóż podczas jazdy wkręciło mi wiązkę silnikową w półoś ... nie wiem jak to sie stało .. pacjent Honda VI silnik D16B2 Vtec , moje pytanie brzmi czy od innych modeli D16.. tez ta wiązka mi podejdzie ?
    Pozdrawiam

Najpierw tutaj wypada
    https://www.civicforum.pl/forumdispl...dstaw-si%C4%99!
    Potem proszę Cię bardzo zrób coś w tej materii

Bo nie każdy wie w jaim aucie siedi silnik d16b2,ale na pewno nie jest to Civic VI z rocznika 92 bo takiego auta nie ma.
    I jeszcze jedna rzecz to d16b2 nie jest VTEC.

Zamieszczone przez StefaN1993 Zobacz posta
    podczas jazdy wkręciło mi wiązkę silnikową w półoś
    To jest nierealne,jeśli to prawda to będzie to ewenement na skalę światową chyba.

Comment

d16b2 oryginalnie siedzi w Roverach i angielce po lifcie. Nie ma VTEC.
      Może na bloku d16b2 masz głowicę VTEC. Ktoś przerabiał wiązkę i puścił ją w taki niechlujny sposób, że stało się.

Comment

Buda jest 92 z civic 5 gen
        Silnik jest SWAP z 98 z civic 6 gen
        Dół d16b2 góra d16z9
        Taki mix... pytałem się znajomego i mówił ze wiązka od większości d16.. podejdzie tylko żeby była od vtec
        Ktoś coś może miał podobnie
        Pozdrawiam

Comment

D16z9 to to samo co z6. Potrzebujesz wiązki od auta z OBD1 z budą 5 generacji. Nie jest istotne czy to d czy b seria,bo rożnice są tak niewielkie ze to mozna ogarnąć w 3 minuty.
          Nie pasuja wiązki z 6 generacji japońskiej ani angielskiej a tylko i wyłącznie z budy jaką masz ,ew. do zaadaptowania z ITR-a.
          Nie musi być też wiazka od silnika z vitkiem,ważne żeby była OBD1 z 5 gen. bo różnica jest jedynie w dwóch przewodach ktore mozna dolożyć (wtyczki masz)
          Dwa brakujące przewody to od zaworu VTEC i czujnika ciśnienia na zaworze,więc jak weźmiesz wiązkę z np. Qp-y d15b7 i lutownice to za parę minut masz wiazkę jak trzeba.
          W profilu napisz lepiej d16z6,bo poza mniejszymi trzopami walu i panewkami to różnice w blokach są prawie nieistotne,a wiekszość tematów dotyczy glowicy i elektroniki.

Zamieszczone przez StefaN1993 Zobacz posta
          Taki mix...
          Spoko,ja mam zespół napędowy chyba z kilkunastu aut

Comment

dzięki wielkie za pomoc
            takiej odpowiedzi potrzebowałem.
            Pozdrawiam !

Comment

Working...
            X