Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opis bezpiecznikow

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opis bezpiecznikow

Witam. Potrzebuję opis bezpieczników do civic VI "angielka" najlepiej po polsku. Chodzi mi o bezpiecznik odpowiedzialny za podświetlenie konsoli środkowej tj. pokretel dmuchawy, ogrzewania itp. Pozdrawiam

Opis nie jest Ci potrzebny,bierzesz probowkę z igłą odpalasz światła i dźgasz każdy po kolei z obu stron.Bezpieczniki mają od góry specjalne wypustki właśnie do tego celu służące.
    To jest o wiele szybsze i dużo pewniejsze niż szukanie po opisach,a szczególnie w starych samochodach.
    Jeśli masz oba światła pozycyjne to marne szanse na bezpiecznik.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
      Jeśli masz oba światła pozycyjne to marne szanse na bezpiecznik.
      To jest na tym samym obwodzie?
      Nie świeci mi się nic na pokrętle regulacji nawiewów,a widzę że jest trochę zabawy żeby się tam dobrać i nie chcę się przekonać po rozbebeszeniu, że żarówki są dobre tylko bezpiecznik spalony
      Przy okazji zapytam- niebieska dioda na przycisku od klimy - A/C powinna się zawsze palić jak jest wciśnięty (klima włączona)? Tak jak np. przy wciśnięciu obiegu wewnętrznego?
      Bo u mnie czasami się pali na niebiesko, a czasami nie.

Comment

Ten sam obwód
        Dioda zaświeci jak włączysz dmuchawę czyli nawiew wtedy włączy się klima przynajmniej tak jest u mnie.

Comment

Dzięki Woody (dobry avatar ).
          No to wychodzi, że wszyściutkie żarówki się spaliły bo pozycje działają.
          Co do klimy to nawet jak nawiew chodzi to czasem się pali, a czasem nie. Ale sprawdzę jeszcze.

Comment

Working...
          X