Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obd2 i srs

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obd2 i srs

Witam posiadam hanie z 99, i problem polega na tym ze pali mi sie srs i kontrolka silnika. W serwisie powiedzieli ze silnik to sonda lambda a srs skasowali, to ją wymieniłem a kontrolka została,a teraz kilka pytań

1. co zrobić żeby srs(które drugi raz się zapaliło, bo coś z aku się podziało) i silnik, zgasło bez konieczności jechania na serwis

2. Mam wtyczkę Obd2 silnik d14z4 i gdzie mogę znaleźć w jakim standardzie iso się łącze ?? i jak w ogóle spróbować podłączyć ( kupić na alegro elm??)

Chce się zorientować z tym obd2 bo jak jest to czemu nie używać, a samo diagnostyka w ostateczności

Widzę ,ze nikt nie jest w stanie mi pomóc

Comment

Google jak zwykle niezawodny:
      Honda Civic reset SRS - gdzie te bezpieczniki? - V10.pl - Honda Civic reset SRS - gdzie te bezpieczniki?

A co do błędu silnika możesz wyciągnąć bezpiecznik "backup" w komorze silnika i jeszcze raz zresetować sterownik, może błąd nie powróci (podociskaj też wtyczki czujników w komorze silnika)

I jak juz jest ta samodiagnostyka (mniej czy bardziej użyteczna) to wypadałoby z niej skorzystać ...

Comment

Dzięki za odpowiedz.
        A co do samo diagnostyki to nie mówie nie !!.Tylko jak mam Obd2 to czemu nie uzyć go.
        Pozdro

Comment

Czesc, mam jeszcze jedno moze prozaiczne i glupie pytanie odnosnie tego tematu - a czy po prostu odlaczajac akumulator na chwile (a co za tym idzie zresetowac komputer) nie da sie skasowac bledu srs?

Comment

Procedurę kasowania SRS masz w linku. Odpięcie klemy dla skasowania poduchy nic nie daje.

Comment

Working...
            X