Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opis skrzynki bezpiecznikow w kabinie civic sedan 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opis skrzynki bezpiecznikow w kabinie civic sedan 1.6

Witam interesuje mnie opis bezpiecznikow w kabinie.
    Mam problem z brakiem oswietlenia w kabinie,przestaly mi dzialac wycieraczki w trybie czasowym oraz nie dziala mi sygnalizacja wlaczonych swiatel i po wlaczeniu zaplonu nie ma pikania moze ktos wie ktory to bezpiecznik gdzie sie znajduje i czy jest do tego rowniez jakis przekaznik.
    Jak podaje plus na przewod od oswietlenia kabiny to wszystko wraca do normy wiec chyba walnol ktorys bezpiecznik badz jakis przekaznik sprawdzalem bezpieczniki i nie widac uszkodzenia

Problem bezpiecznika rozwiazany a bezpiecznik jest pod maska a nie tak jak myslalem ze w kabinie tylko ze nie dziala mi oswietlenie podczas otwierania drzwi jeszcze pare tyg temu dzialalo nawet czasem podczas zamknietych drzwi w czasie jazdy oswietlenie sie zapalalo co moze byc przyczyna
    Last edited by Gerwaz1705; 13-12-2018, 00:39.

Comment

sprawdź wszystkie styczniki w drzwiach, otwieraj po kolei i sprawdzaj czy oświetlenie się zaświeciło?
      Przeczytaj temat, to samo masz do zrobienia: Brak sygnału otwartych drzwi i zapalonych świateł
      Kierownik Działu Diesla

Comment

No oki ale u mnie po otworzeniu nawet 4 drzwi nie dziala oswietlenie i jak np mam wlaczone swiatla wyjety kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to jest sygnal dzwiekowy o wlaczonych swiatlach wiec krancowki sa dobre

Do lampki dochodza dwa przewody w oby dwoch ma byc plus czy w jednym plus a w drugim masa?
        Last edited by rambo7; 13-12-2018, 11:28.

Comment

Zamieszczone przez Gerwaz1705 Zobacz posta
          Do lampki dochodza dwa przewody w oby dwoch ma byc plus czy w jednym plus a w drugim masa?
          nie grzeb tam bo coś zwalisz na całej linii!
          W lampce masz +12v. z tym że zdaj sobie sprawę .... co? ...kto rozłącza/złącza styki że lampka w kabinie gaśnie? .
          ... żarówka w lampce ? ..no nie !
          czujesz to ... rozumiesz że przez żarówkę leci 12v? oba przewody to 12v na obu jest + !!!
          masę to masz w gumowym styczniku w drzwiach... tak? .... no, jak jego wciskasz w te i we wte... to podajesz 12v do żarówki ...w kablu podsufitki to jest tylko 1 kabel!! to jest ten sam kabel tyle że przecięty w niego wpięto żarówkę, mimo że widzisz tam 2 kable. Czy to jasne?
          Nie mam teraz jak, ale musisz szukać tematu (był taki) hasło szukania: "Multiplex". Prawdopodobnie masz uszkodzony Multipleksowy Moduł zarządzający. (w 7 gen jeden z kolegów wymieniał Multiplex, miał dokładnie objawy jak u ciebie).
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X