Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówek na białe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana żarówek na białe

Witam
    Zastanawiam się nad wymianą zwykłych H4 na jakieś świecące na biało i nie wiem czy to ma sens. Jeśli tak to jakie polecacie (nie interesują mnie jakieś chińczyki za 10 zł komplet ).

Hej,
    Ja osobiście w swojej Hance zmieniłem żarówki na Osram Nightbreaker.
    Koszt kompletu w okolicach 100zl na alledrogo.
    To samo swiatla długie.

Efekt jest bardzo zauważalny, szczególnie w nocy. Dużo więcej widać, obraz jezlst wyraźniejszy.

Ogólnie bardzo na plus i polecam.

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
    Moja KoHanka

Comment

Bardzo fajnie świecą Bosch Ultra White 4200K. Miałem Nightbreakery, Philips White Vision i różne + "130%", ale najbardziej zadowolony jestem własnie z Boschów.

Comment

Kupiłem Philipsy X-treme vision +"130%" i jestem jak najbardziej zadowolony

Comment

Polecam żarówki polskiej firmy M-Tech

Comment

Też polecam M-Tech Jedyny minus to, że nie posiadają homologacji.
            Mam pytanie odnośnie wymiany żarówki świateł postojowych na białe led. Jak się wymieni żarówki świateł mijania na ładne białe, to niestety ale postojówka psuje efekt. Czy podczas badania technicznego, diagnoście nie przeszkadza ledowa postojówka? Dawno temu, jak technologia led dopiero co się rozwijała, to miałem problem jak wymieniłem zwykłe postojówki na ledowe. Macie jakieś doświadczenia?

Comment

Ledowa postojówka będzie świeciła dużo mocniej. Diagnosta może się przyczepić. Tym bardziej teraz - po zmianie przepisów dotyczących przeglądów.
              LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
              sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Czyli w sumie się nic nie zmieniło. Kiedyś z jednym się upierałem gdyż powiedział, że światło ma być żółte a nie białe...
                Last edited by Dizzy; 19-10-2018, 20:56.

Comment

Jak kupiłem Hanię 2 lata temu i na drugi dzień po zakupie pojechałem na przegląd to diagnosta zwrócił mi uwagę na żarówki postojowe - miały delikatnie niebieską poświatę. Nawet na to nie zwróciłem uwagi przy kupnie. Przegląd dostałem, a żarówki i tak wymieniłem bo wyglądały wieśniacko.

Zamiast nich założyłem LEDy, ale takie które świecą identycznie jak zwykłe żarówki. Na eBayu czy Ali należy szukać takich o oznaczeniu "WARM WHITE" czy podobnym (chodzi o ciepłe światło).
                  Do trupiobiałych diagnosta na pewno się przyczepi, ale jak nie będzie upierdliwy to powinien przybić przegląd.

Comment

Witam,
                    Miałem kilka rodzajów mocniejszych żarówek 110%, 120% i 130% Nightbreaker itd. Efekty są widoczne gołym okiem, ale wytrzymałość takich żarówek to około 6-7 miesięcy, a koszt znacznie większy niż normalne. Najlepsze co miałem to Osram H4 Night Breaker Laser + 130%, na 'długich' była fajna niebieska poświata i faktycznie dużo więcej światłą

Comment

Ja też mam Philips +130% , jeśli się spalą to kupię LED Philips .

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Co do tych postojówek to ja mam takie niebieskie, biało-niebieskie, i na przeglądzie przez dwa lata nic, loteria, chociaż mam też lampy przyciemnione (nie odbłyśniki tylko te takie "ramki") i mi coś tam sprawdzał jakimś urządzeniem i też gitara

Comment

Working...
                        X