Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa cała strona po naciśnięciu prawego kieronkowskazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa cała strona po naciśnięciu prawego kieronkowskazu

Witam,
    Mam problem z prawym kierunkiem, nie włącza się, na desce rozdzielczej strzałka się nie świeci, nie załącza się także przerywacz na desce z bezpiecznikami.
    Lewy kierunek działa dobrze, gdy nacisnę przycisk od świateł awaryjnych wszystkie kierunki działają,
    Wymieniłem ten przerywacz na desce z bezpiecznikami oraz manetkę dalej to samo, tylko lewy kierunek.
    Co może być przyczyną co sprawdzić?
    W hondzie chyba nie ma bezpiecznika osobnego od lewych i prawych kierunków ??

Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji bo od razu widzę że wpadka. Na tym forum jest kategoryczny zakaz pisania w tytule słów "pomocy" i "problem" - ponieważ nie ma tu innych tematów jak o pomoc i problemy - to takim tytułem sabotujesz, i demolujesz nam skuteczność wyszukiwarki tematów.
    1. Witamy się w dziale powitań,
    2. korzystamy z wyszukiwarki tematów.
    3 piszemy temat jak nie znajdziesz i bez słów "pomocy" i "problem".
    Last edited by rambo7; 03-10-2018, 08:09. Powód: Regulamin pkt 2, 3, 5.

Jeśli działają kierunki po wciśnięciu awaryjnych to na trasie bezpieczniki - przerywacz żarówki wszystko gra. Problem jest na odcinku Manetka przerywacz. Czyli wymień całego pająka nie samą manetkę.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Właśnie wypiąłem małą wtyczkę od pająka ma ona 3 piny. Za pomocą kabelka można uruchomić kierunki na krótko i lewy działa natomiast prawy nie

Comment

no to jesteś blisko, do pająka napięcie dochodzi, od pająka na przegub manetki nie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

podmieniłem cały pająk, jedyne co się zmieniło to po włączeniu lewego kierunku słychać pykanie przekaźnika ale takie przyspieszone?? czyli sygnał z manetki do przekaźnika dociera?
          ale strzałka na desce nie świeci, kierunki nie mrygają, gdzie szukać ? mam 2 przekaźniki i na dwóch takie szybkie pykanie, czyżby to ich wina była ?

Comment

czy wszystkie żarówki kierunkowskazów są sprawne, wystarczy że 1 jest spalona, będzie szybkie mruganie.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              czy wszystkie żarówki kierunkowskazów są sprawne, wystarczy że 1 jest spalona, będzie szybkie mruganie.
              Tak ponieważ gdy włącze kierunki wszystki żarówki mrugają

Comment

nie ukrywam że enigmatyczna ta usterka, elektryczne sprawy łatwe nie są, ale, przed wymianą pająka lewa str. działała ok teraz nie działa przekaźnik chodzi z przyspieszeniem. Spodziewałem się że lewa str będzie sprawa i z prawą powalczy a teraz doszła i lewa strona... no, nie jest to proste.
                Trudno będzie pomóc z klawiatury.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Mieszkasz w okolicach Dolnego Śląska ? Jeśli tak to zrobię Ci to z doskoku jak podjedziesz.

Comment

Working...
                  X