Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie wnętrza Led Jak się podpiąć pod górne światło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie wnętrza Led Jak się podpiąć pod górne światło

Hej, mam podświetlenie Led nóg w swojej Hondzie civic vi. Niestety jest ono zasilane z gniazda zapalniczki, co nie jest ani praktyczne, ani fajne. Chcę to przerobić i podpiąć się jakoś, aby ledy zapalały się tylko przy otwarciu drzwi i gasły przy zamknięciu. I tu nasuwa się pytanie pod co się podpiąć? Którędy idą kable do górnego światła? Czy może da się jakoś podłączyć pod ten pstryczek (czujke) przy drzwiach?
    Szukałem takiego tematu na forum, ale nigdzie nie znalazłem. Jeśli już jest taki temat proszę o jakiś link.
    Last edited by AdixxGd; 21-07-2018, 16:49.

Witamy

A potem jak już się dowiemy czym powozisz,to wrócimy do tematu i na pewno otrzymasz odpowiedź

Comment

Chyba wszystko już się zgadza, więc ponawiam pytanie.

Comment

O teraz jest super
        W wiązce na prawym progu jest przewód zielono czerwony. Możesz go wydobyć bliżej nóg pasażera i tam podpiąć minusowy przewód diód.
        Reakcja będzie z obu drzwi,ale jeśli podepniesz ze strony kierowcy to drzwi pasażera oświetlenia nie włączą.
        Zasilanie z zapalniczki jest kiepskie bo na wyłączonym aucie go nie ma ,wyjmij radio i tam znajdź napięcie bez kluczyka.
        Last edited by m26; 22-07-2018, 02:19.

Comment

Ok, czyli czerwony kabel od radia i masa z progu pasażera. Trzeba zdjąć jakoś plastikowy próg pod drzwiami i tam będą kable, dobrze myśle?

Comment

Wystarczy nakładka na słupku.

Comment

Working...
            X