Hej mam problem z centralnym, w drzwiach kierowcy nie ma mechanizmu odpowiedzialnego za otwieranie drzwi i przekazywanie info do drzwi pasażera aby te się otworzyły/zamknęły kupiłem ten oto mechanizm w intercarsie ale jego wtyczka nijak nie pasuje do mojej jest o jeden przewód za mało a co za tym idzie albo tylko zamyka albo tylko otwiera, w moich drzwiach wygląda to tak jak na zdjęciach nie mam pilota tylko kluczyk chociaż z autem są takie kombinację, że już chyba we wszystko uwierzę. Może macie pomysł jaki silniczek powinienem kupić etc. generalnie da się żyć bez centralnego ale chce doprowadzić auto do oryginału EJ6 coupe 99r y3 dół z6 góra dolot y8 oryginalnie był y7
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Centralny zamek
Collapse
X
-
Kostka na ostatnim zdjęciu powinna iść do zamka (według schematu) i według schematu masz opcję ze zdalnym sterowaniem.
Co kupiłeś w intercarsie - to białe? Moduł centralnego ? Wstaw zdjęcie
Ściągnij sobie manuala i tam masz schemat elektrycznych szyb. Łap
Ja mam taki moduł ale nie mam zdalnego sterowania.
Może wystarczy zmienić tylko moduł , poszukaj jakiejś używki.
Poszukaj jeszcze siłownika na kostkę 6 pin do tej co masz na ostatnim zdjęciu.
IMG_20180331_130534.jpgLast edited by woody; 02-06-2018, 22:58.
-
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postamam problem z centralnym
1. w czym problem?
2. co chcesz uzyskać? zrobić aby było?
Czytam 6 raz co napisałeś i za cholerę nie ogarniam ...w czym problem? o co chodzi i do czego zmierzasz w dzianiu - czego oczekujesz finalnie w swojej modyfikacji?
Na podstawie tego co napisałeś to powiem że chyba zrobię osobny dział dla Centralnego Zamka dla 6 i gen, bo jest milion Instrukcji, maulali, podpowiedzi i opisów na forum. No musisz to poczytać bo zakładając nowy temat możemy co najwyżej robić kopiuj wklej.
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaw drzwiach kierowcy nie ma mechanizmu odpowiedzialnego za otwieranie drzwi
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaw drzwiach kierowcy nie ma mechanizmu odpowiedzialnego za otwieranie drzwi i przekazywanie info do drzwi pasażera aby te się otworzyły/zamknęły
(fabrycznie mechanizmu nie ma jest instalacja co podaje impuls do drzwi pasażera, dyryguje wszystkim kluczyk w drzwiach kierowcy, gdy zamykasz otwierasz kluczykiem drzwi pasażera się otwierają. zamykają.
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postakupiłem ten oto mechanizm
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postajego wtyczka nijak nie pasuje do mojej jest o jeden przewód za mało a co za tym idzie albo tylko zamyka albo tylko otwiera,
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaw moich drzwiach wygląda to tak jak na zdjęciach nie mam pilota tylko kluczyk
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaautem są takie kombinację, że już chyba we wszystko uwierzę.
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaMoże macie pomysł jaki silniczek powinienem kupić etc. generalnie da się żyć bez centralnego
Co do Centralnego: "da się żyć" tzn, nie działa w żaden sposób przy sterowaniu z zamka kierowcy? nie działa tylko zamykanie drzwi pasażera? (przy sterowaniu z zamka kierowcy?)
Stawiam dużo zapytań bo nic na ten temat nie napisałeś.
Dlatego odsyłam cię do istniejących tematów i manuali których jest multum!! ...jak je przeczytasz dowiesz się co i jak to startujemy już od etapu montażu.
Ty jesteś na etapie zrozumienia o co chodzi, co z czym dlaczego i jak działa. Jak To będziesz wiedział to masz odpowiedzi na 80% pytań. Wtedy skupiamy się tylko na podłączeniu, i to nie bo już tam wszystko jest wyjaśnione.
To że nie ma zainteresowania tematem wynika z tego że ...ileż razy można pisać Nowy temat C-Z? gdy mamy ich 7 tys ?
Dlatego spokojnie poczytaj.
Odpowiedz na pytania? i się zastanów nad końcowym rezultatem bo, nikt tu z piszących nie chce wracać do rozwiązań fabryki - bo fabryczne rozwiązanie to szajs.
Wszyscy chą pilota, więc ustal swój priorytet, i poczytaj watki - manuale tam jest rozpisane i pokazane na foto które kable jakie kolory co z czym jakie sterowniki jakie mocowania od A do Z.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Takie fundamentalne pytanie brzmi w jaki najprostszy sposób uzyskać centralny zamek mając taką instalację jaką mam ja? przy założeniu że otwieranie z pilota nie musi być ale jśli to ułatwi sprawę to dlaczego nie . Chciałbym uzyskać możliwość otwierania drzwi wszystkich(2) za pomocą przekręcenia kluczyka tylko w jednych, otwarcie pasażera za pomocą kierowcy i odwrotnie, rzeczywiście dwa zdjęcia sie nie wgrały umieszczam je tutaj. Problem polega na tym, że nie działa centralny zamek czyli otwierają się tylko jedne drzwi a nie para po przekręceniu kluczyka. Z taką ilością kabli domyślam się też, że dużo łatwiej kupić na portalu aukcyjnym jakiś uniwersalny zamek i mieć otwieranie z pilota i w związku z tym chyba tak też zrobie jakbyś był tak uprzejmy i podrzucił link do takiego manuala będę wdzięczny ponieważ nie ogarniam wyszukiwarki na tym forum IMG_0190.jpgIMG_0191.jpgIMG_0192.jpg
Comment
-
Link do manuala podałem wcześniej.
Ten zamek co kupiłeś na cztery piny to nie to.
Kup używke na 6 pin - zamek z 6 pin jest z instalacją zdalnego sterowania oraz powoduje to że daje sygnał na drugie drzwi.
Na tej instalacji nie otworzysz drzwi kierowcy od strony pasażera. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Tą kostkę podpinasz pod zamek i z tej kostki - zamka idzie sygnał na drzwi pasażera - żółto-czerwony oraz bialo-czerwony do siłownika zamka.
Comment
-
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaTakie fundamentalne pytanie brzmi w jaki najprostszy sposób uzyskać centralny zamek
Aby uzyskać Centralny zamek trzeba go kupić w sklepie.
Aby uzyskać otwieranie i zamykanie z kluczyka trzeba go zamontować, jeśli uzyskać do tego sterowanie na pilota trzeba to zamontować.
Tak?
no co to znaczy "uzyskać", wiesz ilu tu pisało podobnie? też chcieli uzyskać, ale go nie kupili.
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postamając taką instalację jaką mam ja?
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaProblem polega na tym, że nie działa centralny zamek czyli otwierają się tylko jedne drzwi a nie para po przekręceniu kluczyka.
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postadomyślam się też, że dużo łatwiej kupić na portalu aukcyjnym jakiś uniwersalny zamek i mieć otwieranie z pilota
Zamieszczone przez woody Zobacz postaTen zamek co kupiłeś na cztery piny to nie to.
Czyli na przyszłość kolejność jest taka:, najpierw poczytaj, rozpoznaj co potrzebujesz, sprawdź możliwe opcje działania, dopytaj, zbadaj ... i na końcu dopiero zakupy.
TO co kupiłeś oddaj, to się do niczego nie nadaje.
1. Zrób tak jak podpowiedział woody, to jest jedna z opcji - ta oryginalna. Strona 1487. Czytasz, rozważasz, sprawdzasz co masz a czego nie masz. Wszystko namalowane i opisane. Ustal czy masz odbiornik na pilota (ten pod lusterkiem wstecznym - czy nie? ustal czy instalację masz ze sterowanie z Pilota czy z Kluczyka?
2. Lub zrób tak jak to zrobili inni, zamontowali uniwersalny Sterownik z na pilota. (znajdź odpowiednie tematy: --> Spis treści działu ZRÓB TO SAM <--Kierownik Działu Diesla
Comment
-
EJ nie ma sterowania zdalnego.Robienie otwierania z klucza na czujnikach w siłownikach jest nieporozumieniem bo po jakimś czasie jest do wymiany jest wkładka albo klucz sie połamie.
Należy albo założyć ori zamek z czujnikami,albo siłownik ze sprzęgłem.
To jest za dużo zabawy i szukania,lepiej sobie odpuścić dodatkowe druty,awaryjne czujniki,wynalazcze siłowniki ,prościej szybciej i skuteczniej jest kupienie uniwersalnego siłownika za 5-10zł do drzwi kierowcy ,centrali za 50zł ,poświęcić na to z pół godziny i mieć otwieranie z pilota.
Jeśli nie zależy Ci na potwierdzaniu kierunkami to podmieniasz centralę z drzwi na tą kupną zakładasz obok niej siłownik i koniec roboty,wszystko robisz tylko w drzwiach a robota zamyka się w czterech przewodach.
Comment
-
Zamieszczone przez Dawidd Zobacz postaszukam na 6pin i działam. Przemyśl to jeszcze raz
.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postapopraw fabrykę
EDIT masz gotowca
https://www.civicforum.pl/showthread.php/50326-Sterowanie-pilotem-centralnym-zamkiem?highlight=noxonCześć. Ostatnio kupiłem pilota do sterowania centralnym zamkiem większość wiem jak podłączyć tylko nie jestem pewny jak podłączyć te zaznaczone przewody na żółto. Przeszukałem trochę internetu ale nigdzie nie mogłem znaleść. Tutaj dodaje schemat. I jeszcze jakby ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z tym zaznaczonym na czarno. Z góry dzieki :)Last edited by m26; 04-06-2018, 19:25.
Comment
Comment