Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alarm unieruchomił mi bolid.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alarm unieruchomił mi bolid.

Mam taki pproblem otóż honda miała problem z zapaleniem, odpalala dopiero za drugim razem i to tylko wtedy kKiedy na dworze było wilgotno. Wczoraj rozladowal się akumulator, ładowal się całą noc, dzisiaj rano wlozylem akumulator włącza się tylko alarm, jak przekręci się kluczyk w stacyjce to wszystkie lampki świecą Ale nie zapala. Co jej może być?
    Honda civiv 1.4 benzyna, 1999 rok

Pierwszy wpis dział powitań - Regulamin pkt 2.
    Druga rzecz - wyszukiwarka tematów o Alarmach jest 500 tematów - Regulamin pkt 3.
    Trzecia rzecz - piszemy w odpowiednim dziale Regulamin pkt 5.
    Konieczna poprawa - zapoznaj się z przewodnikiem po forum będzie tobie łatwiej i Moderatorom nie zadajesz roboty, nie robisz bajzlu.

Masz stary alarm, co i kogo on ochrania? auto z 1999 roku? ... nie ma takiej potrzeby.
    Alarmy dokładane mają swoją ograniczoną żywotność, działają do 10 lat i siada w nich elektronika. Siada w taki sposób że bronią właścicielowi uruchomić silnik. To się do niczego nie nadaje, jak do wycięcia. Z powodu takiego "alarmu" szybciej padnie jakiś podzespół, akumulator.
    Tematów co zrobić i jak zrobić jest bardzo wiele zapoznaj się z nimi, przed tobą było przez ostatnie 6 lat jakieś 87 osob które miały identyczny problem i mamy jakieś 150 wątków o tym samym, więc przepisywał nie będę oraz dla zachęty aby pomóc nie dam wpisu w tryb SPAM, bo z tego przekazu nic nie zrozumiesz i może i się obrazisz, a forum jest od pomagania, dlatego postanowiłem nasiać Ci, co zrobić aby uporać sięz Zasadami na forum, z usterkąi sposobami naprawy.
    Jak poświęcisz czas na poczytanie i zapoznanie się z tematami identycznymi jak twój to: zrobisz to sam, nie wygenerujesz kosztów, i naprawisz auto, a nawet być może założysz sobie centralny zamek na pilota, jeśli alarm realizuje tą funkcję.
    Jeśli naczytasz się, zobaczysz jak to robili inni bo jest kilka Manuali co i jak zrobić w dziale zrób to sam, i nadal będziesz miał pytania, to wtedy pisz.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X