Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odpala na zimnym, gdy się rozgrzeje szarpie i gaśnie - nie chce już odpalić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Gdybyś sprawdził to na samym początku to od razu napisał bym kup aparat obd1 td42u,bo brak wtrysku przy poprawnej iskrze to padnęty hallotron ,a kupuwanie aparatu w kawałkach (poza cewką)jest bez sera.Można też kupić tańszy aparat i poprzekładać piny,ale nie dałeś okazji się wykazać
    Szkoda że najprostrzą czynność zostawiłeś na koniec,bo akurat tutaj diagnoza by się pokryła-wtryskiwacze przestają podawać paliwo.
    Probówka:

Czujnik temperatury dla zegarów ma jeden pin,bo nie musi być precyzyjny jak ten dla kompa który mierzy opór a nie różnicę między napięciem w instalacji a masą silnika.
    Zewrzyj go do masy a wskazanie pójdzie na maxa. Nie bój się próbować ,bo zwarcie jakiegookolwiek czujnika w tym aucie skutkuje zapaleniem wstecznego,włączeniem wentylatora,włączeniem stopówzapaleniem kontrolki oleju i niczym więcej,o ile zachowaszzasadę że dwupinowe zwieramy a jednopinwe zwieramy do masy.
    Jeśli nie jesteś czegoś pewien to zrób fotę,albo wskaż część tu
    Last edited by m26; 12-01-2018, 19:36.

Comment

Dzięki za podpowiedzi, strona z częściami jest super.
      Znalazłem na niej ten drugi czujnik i okazało się, że jest to przełącznik termiczny, służący do uruchamiania wentylatora.
      Dla ciekawych link: https://www.autoczescionline24.pl/oe...760p00003.html
      Jeśli możesz, podaj proszę numer czujnika temperatury dla zegarów, np z tej strony którą podałeś, bo nie mogę go zlokalizować.
      Pozdrawiam

EDIT:
      Powiem jeszcze, że aparat zapłonowy TD42U pasujący do mojego silnika był tylko jeden na całym allegro i olx, już myślałem, że nie uda mi się go dorwać.
      Last edited by Kapeyy; 12-01-2018, 20:58.

Comment

11 37750-PH2-014 THERMO UNIT (DENSO)
        12 37760-P00-003 SWITCH ASSY., THERMO (A-93) (NIPPON THERMOSTAT)
        12 37760-P00-004 SWITCH ASSY., THERMO(A-93) (UCHIYA THERMOSTAT)
        13 37870-PJ7-003 SENSOR ASSY., WATER TEMP (TW5) (MATSUSHITA)

ef77bbf3164459cfcf95f3781fcfbf00-1051x525.jpg
        Zamieszczone przez Kapeyy Zobacz posta
        Powiem jeszcze, że aparat zapłonowy TD42U pasujący do mojego silnika był tylko jeden na całym allegro i olx, już myślałem, że nie uda mi się go dorwać.
        Bo ni tam szukasz

Wystarczy w dziale "kupię" dać ogłoszenie a dostaniesz ze dwadzieścia ofert.
        Może to Ci się kiedyś przyda
        rozpiska aparatów.jpg

Comment

Dzięki za wszystkie podpowiedzi i rady, następnym razem na pewno skorzystam działu kupna/sprzedaży części.
          Człowiek cały czas się uczy, a warto takie rzeczy wiedzieć.
          Dzięki temu zaoszczędziłem na mechaniku. Pozdro

Comment

W weekend przejechałem dobre 60 km i Honda pracuje jeszcze lepiej, niż poprzednio.
            Potwierdzam zatem, że to aparat zapłonowy był winowajcą.
            Jeszcze raz dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Comment

Working...
            X