Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie odpala, check engine, kierunki ani światłą nie reagują,coś tyka.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie odpala, check engine, kierunki ani światłą nie reagują,coś tyka.

Witam wszystkich. Problem jest następujący https://youtu.be/LWUlp4rDhm4
    Z tego co czytałem na forum to rozrusznik czy akumulator, ale to tykanie to dziwne i nie wiem o co chodzi. Na filmie nie słychać, ale podczas przekręcania kluczyka coś tam jakby się rusza lecz tylko przez sekundę i nie chce odpalić. Auto stało tylko jeden dzień.

Edit:
    Godzinę wcześniej się coś tam kręciło, a teraz nie kręci nić i wygląda to tak: https://youtu.be/5OugwJ_6aco

Zapaliłem światła i prawie nie świecą więc co chyba akumulator, ale co do tego ma kontrolka check engine?
    Last edited by michalpietysz; 11-11-2017, 11:42.

Akumulator najpierw zmień

Comment

Naładuj(albo j.w.),odpal,jak będzie błąd to zczytaj,zmierz napięcie ładowania bezpośrednio na słupkach aku (nie klemach) na wolnych obrotach ze światłami i bez.

Comment

Naładowanie akumulatora rozwiązało problem i wszystko jest tak jak powinno być. Wystarczy jeszcze tylko dolać olej bo pewnie nie ma i jest super. Dzięki.

Tylko pytanie czemu migało check engine?
        Last edited by michalpietysz; 12-11-2017, 12:23.

Comment

Zamieszczone przez michalpietysz Zobacz posta
          Naładowanie akumulatora rozwiązało problem
          Nie prawda,usunęło doraźnie skutek a nie przyczynę.
          Tylko pytanie czemu migało check engine?
          Trzeba było policzyć kody.
          Zmierzyłeś napięcie ładowania?

Comment

Napięcie ładowania 14.45V zarówno dla niskich obrotów silnika jak i dla wysokich.

Comment

Na światłach?
              To tera trzeba szukać powodu rozładowania.
              Coś włączone,ukryty pobór,słaba bateria (albo sporo za duża),długi czas od ostatniego użytkowania.

Comment

Bez świateł. Dzień przed incydentem byłem w aucie i czegoś tam szukałem w radiu, i grała muzyczka i dodatkowo paliła się podsufitka i to wszystko na zgaszonym silniku. Lecz trwało to może 5 minut. Nie raz jak było cieplej to słuchałem radia w aucie nawet do 30 minut. Podobno gdy temperatura spada to wydajność akumulatora również, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Comment

Podobno gdy temperatura spada to wydajność akumulatora również, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
                  Na łeb na szyję,ale nie przy tych temperaturach,drastycznie jest dopiero poniżej zera.
                  Zmierz na światłach,bo teraz naładowane aku nie pobiera zbyt wiele,ale po obciążeniu lampami altek może nie utrzymać napięcia.
                  Last edited by m26; 12-11-2017, 17:35.

Comment

Working...
                  X