Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wyniki diagnostyki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wyniki diagnostyki

Witam wszystkich,

pochodzę z Wrocławia i jestem posiadaczem Hondy Civc rocznik 97, 1.5VTEC, 114km. Od pewnego czasu mam problemy ze wzmożonym spalaniem (13l/100km w mieście). Na diagnostyce wyszło że sonda jest do bani. Proszę was możecie jeszcze wy ocenić i opisać załączone zdjęcia z wyniku przeprowadzonej diagnostyki.
    Proszę również o informacje czy po wymianie sondy lambda trzeba robić reset (będę wymieniał sam, chyba nie ma w tym nic trudnego), oraz czy przy wymianie sondy trzeba odłączyć akumulator?
    Zobacz zdjęcia wydruków raportu z diagnostyki, jeżeli masz pojęcie co one dokładnie przedstawiają proszę o info.
    Dodatkowo mam problem z niedogrzewaniem się silnika. Wskazówka zatrzymuje się na 1/3 skali i ani myśli podskoczyć wyżej. Próbowałem już zasłonić chłodnicę tekturą, lecz też nic to nie daje. Czy to może być termostat? Nadmienię, ze rura odprowadzająca płyn robi się ciepła dopiero jak swskazówka jest w 1/3 skali.

p.s.
    poniżej link do ściągnięcia ze zdjęciami (rar)

Z góry dzięki,
    pozdrawiam.
    Last edited by cwiru_go; 20-03-2009, 09:36.

a gdzie kolego robiłeś diagnostykę i ile kosztowała ?

Comment

We Wrocławiu na Opolskiej. Jetronik - 250pln, może trochę drogo ale obsługa jest super, więc polecam.
      Mechanik powiedział ogólnie że lambda jest do bani (zamówiłem już nową NGK - 280pln), ale chciałbym żeby ludzie z forum wypowiedzieli się jeszcze o wynikach mojej diagnostyki, dlatego wrzuciłem skany.

Pozdrawiam,

Comment

Working...
      X