Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedziałające elektryczne lusterka.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Niedziałające elektryczne lusterka.

Witam. Mam problem z lusterkami. Mianowicie mają regulację elektryczną i nie mogę ich wogóle ustawiać. Nie znam się, dlatego proszę o pomoc. Moje cudeńko to Honda Civic 1.4 16v. Rocznik 1998.

1 - sprawdziłeś bezpieczniki ?
    2 - czy mechanizm ( jojstik ) działa ?

Comment

Witam. Mam podobny problem, jednak w mojej Civic sedan 1998 nie działa tylko regulacja góra/dół. W czym może tkwić problem ?

Comment

znajomemu nie dzialaly lusterka w Fordzie. okazalo sie ze po prostu wklady sa przymocowane na stale musial kupic nowe i zamontowac, dopiero wtedy zaczely dzialac. sprawdzcie silniczki, joystiki
        1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

oczywiscie sprawdzic bezpiecznik, jesli jest ok, to ja bym sprawdzil czy dochodzi prad do silniczka w lusterku, gdzies byl post o rozbieraniu, a w "sam naprawiam hodne civic" dokalnie opisane jest jak rozebrac (srobka od dolu) natomiast depesz, nie dziala ci regulacja w obu lusterkach ? mechanizm sterowania skalada sie z jednego uhcwytu odpowiedzialnego za ruchy dol gora, drugi za prawo lewo no i taki gruby ze tak powiem "przegub" na srodku ktory trzyma szybke. jesli w jednym ci nie dziala to proponuje sprawdzic wlasnie ten za gora dol, jesli w obu nie dziala to mozliwe ze wina jojstika. mi osoiscie pekl przegub w prawym lusterku, i mi troche szybkla "lata" musze go skleic :/
          Civic 3D 1.4is '98

Comment

Moją hondę kupiłem w komisie. Panowie z komisu obiecywali że naprawią usterkę ale nic z tego. Mam jeszcze problem z brakiem podgrzewania tylnej szyby. Ponoć regulacja lusterek i podgrzewanie tej szyby jest na jednym bezpieczniku. Prawdopodobnie bezpieczniki są
            ok. Sprawdzę jeszcze ten dżojstik. Jeśli i to będzie sprawne to nie wiem co może być zepsute.

Comment

W obu lusterkach nie działa góra dół, w obu działa na boki ..

Comment

przemeq "Prawdopodobnie bezpieczniki są
                ok." ?? sprawdz!! no i bezpicznik od lusterek nie jest wspolny z ogrzewaniem szyby tylnej (NIE SPRAWDZALEM - MOGE SIE MYLIC wiec moze ktos inny wyjasni )

depesz
                ja bym zrobil tak. rozebral bym lusterko, i na kablach od silniczka sprawdzil czy dochodzi prad jak probujesz gora dol, bo bezpiecznik jest jeden wiec to nie ma znaczenia skoro dziala na boki. calkiem mozliwe ze to wina tego jojstika. nie mialem takiego problemu, ale tak mi sie wydaje. No chyba ze tak jak pisalem, w obu sie zjebal ten uchwycik odpowiedzialny za "gora dol" Aha no a powiedz mi to ci sie stalo "nagle", ze obydwa nie dzialaja ??
                Last edited by maku99; 21-03-2009, 00:24.
                Civic 3D 1.4is '98

Comment

sprawdzę te bezpieczniki u znajomego mechanika, może on dojdzie co jest nie tak. Ale co sie zepsuło z grzaniem tej szyby???

Comment

nie jestem pewien co do bezpiecznika na 90% sa osobne, ale moze ktos cos kombinowal,grzebal i podpial pod 1. no albo tez jest strzelony ten od szyby. zawsze pierwsze co to sprawdzamy bezpieczniki

aha, bezpiezniki sprawdzic mozesz sam. tu masz ksiazke:

z tego co pamietam to spis bezpiecznikow jest cos kolo strony 260-280
                    Last edited by maku99; 21-03-2009, 09:36.
                    Civic 3D 1.4is '98

Comment

Dziękuję za książkę!!! Na pewno przyda mi się. A co do tych lusterek to chyba masz rację. Mianowicie mam w środku w drzwiach zerwaną tą śrubeczkę, co mocuje tapicerkę koło lusterka. Chyba ktoś chciał naprawić a jeszcze bardziej zepsuł.

Comment

Working...
                      X