Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z bocznymi światłami stop.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z bocznymi światłami stop.

Witam.

Czy miał ktoś podobny problem...
    Nie działają mi tylne boczne światła stopu/hamowania.
    Światło trzecie umieszczone w spojlerze działa dobrze.
    Wymieniłem żarówki, sprawdziłem bezpieczniki pod maską a i tak nie działają.

Honda Civic VI ,1997r, Hatchback 3d, 1.4i, 75KM

Jak wymieniałeś żarówki to nie zwróciłeś uwagi na styki czy nie są skorodowane? Sprawdź gniazda żarówek czy nie ma korozji, nalotu, sprawdź czy przewody przy lampie są całe czy nie popękane, skorodowane.

Meizu M2 Note

Comment

Idź po wiązce od lamp aż dojdziesz do miejsca gdzie jest rozgałęzienie na trzy lampy,tam sprawdź .
      Możesz to spokojnie zmostkować,bo przewody są jednego przekroju a zasilanie jest z tego samego bezpiecznika.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
        Jak wymieniałeś żarówki to nie zwróciłeś uwagi na styki czy nie są skorodowane? Sprawdź gniazda żarówek czy nie ma korozji, nalotu, sprawdź czy przewody przy lampie są całe czy nie popękane, skorodowane.

Meizu M2 Note
        Przewody sprawdziłem, są w porządku, brak korozji, pęknięć, itp.

Comment

A gniazda żarówek? Jak w porządku to idziesz z tematem jak m26 napisał.

Meizu M2 Note

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Idź po wiązce od lamp aż dojdziesz do miejsca gdzie jest rozgałęzienie na trzy lampy,tam sprawdź .
            Możesz to spokojnie zmostkować,bo przewody są jednego przekroju a zasilanie jest z tego samego bezpiecznika.
            Niestety, na elektryce to ja się nie znam. Chyba że masz jakas podręczna instrukcje, krok po kroku.

Comment

A co tu się znać, po nitce do kłębka.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                A co tu się znać, po nitce do kłębka.
                A w kłębku co dalej?!

Comment

Czy światła stopu przy spojlerze są na tym samym bezpieczniku co boczne?
                  Jest mozliwe, ze nie dziala czujnik przy pedale tylko dla bocznych swiatel a dziala dla tych pry spojlerze?

Comment

Czy moze byc problem z przekaznikiem?
                    Czy kable ktore ida do lewego stopu, sa jakos polaczone z tymi z prawego stopu?
                    Tak, ze jak jedne sa uszkodzone to i drugie nie dzialaja?
                    Last edited by Dariusz_1984; 18-08-2017, 13:39. Powód: Laptop zwariowal i dal dwa takie same komentarze.

Comment

Jak się nazywa "fachowo" ten element (plastik) w który wkłada się żarówke stopu i wkreca w reflektor?
                      Sprawdziłem miernikiem, że do żadnego z nich nie dochodzi prąd.
                      Wiecie gdzie jest jakiś rozgaleznik lub kostka co łączy te dwa śwatla?

Comment

Zamieszczone przez Dariusz_1984 Zobacz posta
                        Jak się nazywa "fachowo" ten element (plastik) w który wkłada się żarówke stopu i wkreca w reflektor?
                        Oprawka.

Zamieszczone przez Dariusz_1984 Zobacz posta
                        Wiecie gdzie jest jakiś rozgaleznik lub kostka co łączy te dwa śwatla?
                        Po nitce do kłębka.Ale masz małą ściągawkę
                        728ce439d6622b4667acaa4b6de2a52e-1056x527.jpg

Comment

Working...
                        X