Co chwile pada mi akumulator. Przestalem nawet wlaczac radio i dalej to samo. Co jakis czas pada mi akumulator, musze podladowac i dopiero wszystko dziala. Czy to jakies przebicia? CZym moze byc to spowodowane?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Padajacy Akumulator
Collapse
X
-
Powiem ci tak najprawdopodobniej wina alternatora albo akumulatora, Sprawdź czy pasek klinowy na alternatorze jest dobrze naciągnięty jeśli jest ok to weź miernik lub jedź do elektryka żeby ci sprawdził ładowanie alternatora bo pewnie w ogóle nie ładuje albo słabo ładuje, no i akumulator może już przeszedł swoje i nie nadaje się do dalszej eksploatacji to też sprawdź. To takie najczęstsze przyczyny padania akumulatorów.
Oczywiście w grę wchodzą również zwarcia które mogą rozładowywać akumulator jednak najpierw radzę sprawdzić sam akumulator i alternator później ewentualnie się bawić i szukać przebicia.
-
a zadam ci pytanie czy jak masz wyciągnięty kluczyk ze stacyjki to radio gra ??
Nowe generacje radia mają ten problem ze wymagają instalacji w której jest odcinane nap do radia zostaje tylko drugi obwód do pamięci radia np ja mam Alpine radyjko i ono cały czas pobiera prąd nawet jak wyłączę go albo wyjmę panel ( dobra instalacja powinno być taka ze radio gra jak przekręcisz kluczyk od stacyjki na pozycje 1 ) Ja tak miałem ze mi aku padał w poprzednim aucie a może to cudo nie było ale alternator i akumulator były nowe a jak auto po stało 3 dni to już się czuło ze coś kiepsko kręcił
Comment
-
Odkręć korki akumulatora i sprawdż,jakie masz korki od spodu i jaki jest kolor elektrolitu w każdej komorze.Jeśli w którejkolwiek masz zmętniony brunatny kwas to życzę trafnego wyboru w zakupie nowej baterii.Jeśli korki są od spodu przyczernione-sprawdż ładowanie alternatora.Może być za wysokie i elektrolit szybko paruje.ビートル ジョン
Comment
Comment