Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szyberdach elektryczny przestał się otwierać.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szyberdach elektryczny przestał się otwierać.

Witam mam Civika 95 rok 1,4 trzy drzwiowy przez rok elektryczny szyberdach chodził jak złoto, nagle przestał działać. Sprawdziłem bezpieczniki te z większym amperażem, ale szczerze mówiąc nie wiem który jest za niego odpowiedzialny, popukałem , postukałem w niego itp, ale nic z tego.Może ktoś z forumowiczów coś mi podpowie, co mógłbym jeszcze sprawdzić samodzielnie.

pozdrawiam
    Tomasz

To sprawdziłeś w końcu te bezpieczniki?

Comment

Zamieszczone przez bristo Zobacz posta
      nie wiem który jest za niego odpowiedzialny
      Sprawdza się wszystkie w używanym aucie.
      Probówka i dziubiesz,to jest 30-40 sekund na całe auto.

Comment

czasem wszystko po stronie elektrycznej jest ok a nie działa. Spróbuj pomóc mu trochę ręcznie w momencie załączenia z przycisku, pare razy mi się tak zdarzyło po zimie że nie ruszał, ale jak pomogłem to ruszył a nie zrobiłem żadnego sprawdzania wcześniej.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Spróbuj ręcznie zamknąć lub otworzyć go. W podsufitce nad tylnym siedzeniem powinieneś mieć klips pod którym jest dojście do mechanicznego zamknięcia lub otworzenia szyberdachu. U mnie podobnie po zimie nie zadziałał. Przez wymuszenie mechanicznie np. śrubokrętem zadziałał.

Comment

Prawdopodobne uszkodzenie przycisku sterowania szyberdachem, rozebrać poczyścić styki drobnym papierem ściernym zabezpieczyć sprayem do styków założyć i voilà, przerabiałem w IV generacji.
            4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
            Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
            https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
              W podsufitce nad tylnym siedzeniem powinieneś mieć klips
              To nie MB,nie ma klipsa.
              Obydwaj macie do bani z danymi w profilu ,jeden jeździ MB a drugi EJ i potem są właśnie takie recepty nie do tego auta
              Sprawne elektrycznie to działające,albo zatarte od błota na prowadnicach,ale wtedy przekaźniki i tak się odezwą.
              Tutaj sa bezpieczniki które są odpowiedzialne,ale jak wspomniałem -w używanym aucie często są różne mody i obejścia kombinatorów.
              szyber.jpg
              EDIT: słabo widać ,poniżej masz w normalnym rozmiarze
              Last edited by m26; 29-06-2017, 20:59.

Comment

Dzięki za podpowiedzi jutro działam dalej.

Comment

Working...
                X