Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie drzwi

Witam, ostatnio spodobały mi się w Audi A3 mojej mamy to, że jak się otworzy drzwi to świeci pod nogi oraz chciałbym wymienić żarówkę na ledową bo ta świeci tylko tyle, że widać, że zapalona , tak więc jak to pociągnąć tak aby podświetlenie działało tylko tak samo jak światło w kabinie, że świecą tylko po otwarciu drzwi, wystarczy, że połączę to szeregowo z tą żarówką i przeciągnę przewód czy jak to mogę zrobić?

Wystarczy po słupku pociągnąć przewód do lampki w kabinie ale jak wsadzisz zwykłe żarówki może to przegrzać istniejącą instalacje elektryczną.

Comment

Nie nie nie, ja chcę ledowe oświetlenie, takie jasno niebieskie/białe coś takiego. Tylko jak to zrobić, no i jeszcze to do drzwi chciałem takie paski ledowe co są do kupienia na allegro przykleić ale jak to zrobić, żeby to działało tak jak ja chce ? ;/

Comment

Paski led sorki ale to wiocha w Hani a dwa za jasno będzie świecić.Z lewej strony Masz siwą kostkę pod obudową gdzie jest rączka od otwierania klapy. Tam jest siwa kostka i są tam przewody od krańcówek drzwi czyli od tych włączników.Jak otwierasz drzwi zamyka ona obwód i zapala lampkę w podsufitce. Jak nie masz pojęcia o tym to daj sobie spokój i weź kup przewód linke 2x1 mm przeciągnij ją od oryginalnej wiązki co idzie do lampki w podsufitce potem doprowadź ten przewód w jedno centralne miejsce gdzie założysz puszkę montażową nie wielkich rozmiarów.Z tamtąd podociągaj sobie przewody pod wykłdziną po słupkach do drzwi i w tapicerce drzwi zamontuj lampki podobne do tych w audi.Mniej zabawy niż z paskami led mniejsza wiocha i ładniej estetycznie będzie.

Comment

Aż taka wiocha? Przecież tego nie było by widać i raczej nie świeciło by za mocno, ogarniam elektronikę, tylko jak podłączenie tych diod miało by wyglądać trochę nie czaję. Jaka siwa kostka?

Comment

Halo pomocy, do czego mogę podpiąć te ledy?

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
              Halo pomocy, do czego mogę podpiąć te ledy?
              Wirkus bardzo ładnie napisał kilka postów wcześniej.

Comment

Lepiej się zastanów jak przeciągniesz przewody zeby to było fachowo zrobione a nie druciarnia,bo samo podpięcie jest żadnym problemem.
                Nikt nie chce sie udzielać bo nikt nie chce maczać palców w tej profanacji.
                W aucie jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia ,dlaczego chcesz mu zrobić akurat krzywdę.
                Zrob sobie swiatło w kabinie z podtrzymaniem po zaryglowaniu z centrala,ew. zapalenie czasowe wstecznego czy pozycji z dodatkowego kanału pilota.
                Podświetlenia schowka nie masz,brakuje Ci w aucie data loggingu ,na pewno przepalaja sie też ciagle zarówki podswietlenia rejestracji,światło w bagazniku jest słabe,stacyjka nie jest podswietlona.Zrób coś pożytecznego.

Comment

Mi by pasowało zrobić oświetlenie w bagażniku, mam już ledy ale nawet nie zastanawiałem gdzie ja to zamontuje , ale jutro montuje staba (w końcu! 22mm - tak wiem że słabo).

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
                    jutro montuje staba (w końcu!
                    Więc jutro pewnie pojawi się temat z wrażeniami

Comment

Working...
                    X