Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przekaźnik ćwierka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przekaźnik ćwierka

Czołem, Panowie. Po przekręceniu kluczyka i podczas jazdy zaczyna mi ćwierkać któryś z przekaźników. Czy może to być w jakiś sposób połączone z poszarpywaniem silnika podczas jazdy? Pozdrawiam!

Jak najbardziej.

Comment

Okazało się, że ćwierka przekaźnik sprzęgła klimatyzacji, załączał się i wyłączał co chwilę.

Comment

Z jakiego powodu?

Comment

Nie mam pojęcia: zamieniłem na chwilę miejscami przekaźniki: cykający i sprawny. Wówczas zaczął się włączać i wyłączać wentylator chłodnicy, chociaż silnik był zimny i wyłączony. Zatem przekaźnik ewidentnie jest zepsuty. Ciekawe, czy da się gdzieś kupić nowy przekaźnik Omron G8HN-UA-007607 - na szybko kupiłem używany, zepsuty wyciągnąłem (pojeżdżę kilka dni bez klimy) ale po przyłożeniu ucha do skrzynki słychać, że sąsiedni też zaczyna cykać... A może są jakieś kompatybilne zamienniki?
          BTW da się jakoś włączyć powiadomienia na maila o odpowiedziach na posta civicforum?

Comment

Zamieszczone przez mbierwia Zobacz posta
            BTW da się jakoś włączyć powiadomienia na maila o odpowiedziach na posta civicforum?
            da się, trzeba wejść w swój profil - będzie nad avatarem w prawym górnym rogu avatara "ołówek" trzeba tam wejść i w swoich ustawieniach to ustawić. Jak się nie da poprosić Administratora lub kogoś z funkcyjnych o pomoc.
            Na przyszłość wszelkie pytania piszemy tutaj: Problemy, Pomysły, Techniczne, takie pytanie pozwoli się zapoznać z możliwościami wielu osobom.
            Last edited by rambo7; 13-06-2017, 12:43. Powód: edit
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X