Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie audio - Honda Civic liftback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tanie audio - Honda Civic liftback

Witam wszystkich,

Niedawno stałem się posiadaczem Hani (Civic VI, r. 2000, fastback), wszystko git, tylko jestem lekko zdziwiony przednimi głośnikami (są za bardzo niskotonowe, tony wyższe i średnie są przygłuszone), toteż mam zamiar wprowadzić kilka ulepszeń.
    Z tym wiąże się kilka pytań.

Wie ktoś może, jakie są rozmiary głośników w drzwiach przednich i w klapie bagażnika z tyłu? W klapie niby rozstaw śrub jest 95 mm, średnica 113 mm, ale za żadne skarby nie mogę pasujących na alledrogo znaleźć.
    No i zna ktoś jakieś fajne tweetery, co by przy drzwiach/słupku zamontować i ładnie grały? Myślałem o magnatach, ale podobno mają złą opinię.

Edit: głośniki raczej będą lecieć z radia, aniżeli ze wzmacniacza, model radia to pioneer mvh-180ub
    Last edited by sadixovy; 09-06-2017, 19:27.

Z tyłu sobie odpuść, sam robiłem i nic nie zmieniło się bo za słabe , wygłusz drzwi x2 jakieś dobre pioniery używane po 150/200 sztuka i jakieś dwa tweetery na pomiędzy szybą boczną a przednią + wzmak i do niego tuba, ale to tak jakbyś naprawdę chciał mieć w porządku.

Comment

Kupisz takie na jakie będzie cię stać, mam hatchback i głośniki peiying i grają ( czasami pierdzą - audiofilem nie jestem) i jest fajny efekt, nie mam tweterow - pewnie byłby lepszy efekt. Wymiarów nie znam ale może wklep na allegro i tam coś dopasujesz. Po za tym wszystko ma swoje + i - masz na magnaty to bierz jak nie podejdą to sprzedasz i kupisz coś lepszego.

Comment

Jednak kupiłem jakieś bezmarkowe głosniki z allegro (cena 45 pln za 2 sztuki) na tył, średnica 130 mm. Pod deską rozdzielczą będę montował 2 wysokotonowe z citroena c5, brzmią bardzo dobrze, więc raczej się sprawdzą. Po montażu dam znać jak to wygląda i brzmi. Dzięki wszystkim za pomoc !

Comment

45 zł za dwa głośniki na tył? Nówki sztuki? nie będziesz ich słyszeć

Comment

Audio zamontowane, tylne głośniki z mało znanej (w sumie nie dziwota) marki Admar Sound System (i tak jakiś no-name), z przodu pod deską rozdzielczą po bokach dołożone wysokotonowe głośniki z Citroena C5, wszystko spisuje się świetnie, choć audiofilem nie jestem

Comment

A efekt jest taki?

Comment

Dziewczyn takich nie ma, chociaż by się przydały na pewno, basów takich też nie ma, ale to już bardziej dla fanów takich efektów, mi wystarcza to co mam

Comment

Working...
                X