Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Immobilizer + Przycisk Start/Stop

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Immobilizer + Przycisk Start/Stop

Witam wszystkich.
    Mój problem wygląda następująco:
    Zamówiłem na aliexpress przycisk start stop celem zamontowania
    i przetestowania go na swoim Civic'u.
    Na miejscu chce zaznaczyć, że moje auto posiada oryginalny immo.
    Zmierzając do sedna zamontowałem wszystko zgodnie ze schematem dołączonym poniżej.
    Problem w tym, że gdy odłączyłem kable ACC, ON1 i ON2 od stacyjki auto kręci rozrusznikiem,
    ale nie odpala. Po przekręceniu kluczyka w pozycje ON2 czyli zapłonu i po zetknięciu kabli odpowiadających za zasilanie tzw. Zapłonu czyli pozycji ON2 auto normalnie odpala z tego przycisku. Muszę w jakiś sposób wykombinować jak zrobić, by ominąć przekręcanie kluczyka w tę pozycję, gdyż bezsensowne jest przekręcanie tej stacyjki non stop za każdym razem...
    Z góry dziękuję za pomoc w temacie.
    20170316_165346.jpg

Immo zaczyna badać klucz dopiero po włączeniu na drugi stopień,przy kręceniu stopień 1 jest odłączany jako nieważny i zabierajacy energię, więc to nic nadzwyczajnego że nie odpala.
    Nie zamieniłeś on1 z on2 ?
    Last edited by m26; 16-03-2017, 18:54.

Comment

Nie, nie próbowałem tego. Jutro to zrobię i napiszę czy coś to dało.

Comment

To było to, zamieniłem kable wszystko piękne gra. Dzięki wielkie za pomoc
        Temat do zamknięcia.

Comment

Pytanie kolego MrTOmek971 ile płaciłeś za to ? czy oryginalny klucz musi być blisko czytnika immobilajzera i go ukryłeś ?czy pozbyłeś się klucza całkowicie ?

Comment

Bez klucza nie można ,chyba ze chcesz się pozbyć blokady kiery,wtedy możesz sobie pętlę zamontować nawet w popielniczce.
            Możesz nawet wywalić immo,ale zostawisz auto kompletnie bez jakiejkolwiek ochrony.

Comment

Zapłaciłem za to 80zł na aliexpress.
              Dodatkowo zamówiłem do tego moduł bypass.
              Transponder schowam do pudełka i owinę tasiemkę wokół czytnika a kluczyk wymontuje z obudowy i wsadze do stacyjki

Comment

Working...
              X