Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedziałająca deska rozdzielcza.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Niedziałająca deska rozdzielcza.

Niedziałająca deska rozdzielcza
    Witam. To mój pierwszy post. Z góry proszę o wyrozumiałość ponieważ nie wiem wszystkiego i dopiero się uczę.
    Pisze tutaj z następującym problemem. Podczas jazdy w moim Civicu 1.4 przestały działać zagary (prędkościomierz i obrotomierz), nie działają również kierunki a awaryjne działają prawidłwo. Ktoś potrafi pomóc świeżakowi?
    Jakie bezpieczniki mogą być za to odpowiedzialne?

Pierwszy wpis w dziale przywitań, nie pomijamy Regulaminu i czytam chociaż do pkt 2.
    Last edited by rambo7; 14-02-2017, 19:12. Powód: Regulamin

Włącz zapłon ,podłącz krokodylek probówki do masy i dziabnij każdy po kolei z dwóch stron jak nie wiesz który to jest.Tak jest szybciej i wygodniej zlokalizować spalony niż szukać w papierach,a jak koniecznie chcesz sie męczyć,to zerknij w manual bo ja tam widzę dwa.
    Jak wszystkie sa sprawne,to odkręć zegary i sprawdź czy masz plus na śrubach zaciskowych od obrotka i prędkościomierza,jak nie będzie pomyślimy co z tym zrobić.

Comment

Super dziękuję

Comment

Post nieaktualny. Sprawdzałem kilkukrotnie bezpieczniki i wszytko było ok. W końcu postanowiłem zamienić jeden z bezpieczników na mniejszy.
        Wszystkie usterki naprawione. Dziękuje za pomoc.
        Jak mogę usunąć post?

Comment

Spalony na za mały.
          Gratuluję-wytopisz gniazdo zanim się spali.

Comment

nie był spalony

Comment

Swoją drogą istnieje jakas rozpiska która mówi jaki powinien być bezpiecznik do danego wyjścia? Nie za co odpowiada tylko jaką powinien mieć wartośc?

Comment

Tak, schematy.

zeg.jpg

ki.jpg
                Załączone pliki
                Last edited by m26; 14-02-2017, 20:51.

Comment

I z tego schematu można odczytać jaki bezpiecznik powinien być do slotu nr.2(główny przekaźnik PGM_F1, czujnik prędkości, alternator)?

Comment

Można nawet policzyć jakim prądem jest obciążony i wpiąć kontrolnie amperomierz zamiast niego.
                    Wszystko można.

Comment

To czy możesz mi powiedzieć jaki bezpiecznik powinienem mieć wpięty?
                      Pierwszy raz widzę taki schemat i szczerze nic nie kumam. A chcę juz jeździć spokojnie

Comment

Zamieszczone przez kubak988 Zobacz posta
                        To czy możesz
                        Oczywiście,ale zachęcam raczej do pobrania manuala i próby nauczenia sie tego,bo akurat te schematy nie mają z prawdziwymi nic wspólnego i nie ma w nich niczego niezrozumiałego
                        bezp.jpg

Comment

Masz na myśli instrukcję obsługi?

Comment

Nie. Serwis manual.Na forum powinien być.

Comment

Working...
                            X