Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tablica rozdzielcza Civic VI 98r.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tablica rozdzielcza Civic VI 98r.

Witajcie drodzy forumowicze. Od wczoraj jestem posiadaczem fajnego i wypasionego sedana. Studiuję tą magiczną instrukcję obsługi i nie mogę dojść, co ma się i kiedy palić na desce. U mnie wygląda to tak, że po ustawieniu kluczyka na zapłon, palą mi się kontrolki: aku, oleju, kluczyk, silnik. Po rozbrojeniu immo i odpaleniu silnika, wszystkie kontrolki gasną i mam tylko podświetlone zegary, ale po włączeniu świateł postojowych i mijania, nie mam o tym info na tablicy, tak ma być? Jest tylko lampka po włączeniu drogowych.

Zamieszczone przez kimada Zobacz posta
    ale po włączeniu świateł postojowych i mijania, nie mam o tym info na tablicy, tak ma być? Jest tylko lampka po włączeniu drogowych.
    Tak ma być, w tej generacji Civic'a nie ma kontrolki od świateł pozycyjnych/mijania. Kontrolkę rezerwy też nie wszystkie VI geny miały - tak na wszelki wypadek piszę
    Last edited by piter77; 07-02-2017, 18:58.

Comment

Dzięki, rezerwy raczej nigdy nie przetestuję, bo nigdy staram się nie jeździć na oparach. A jak sprawdzić, czy w moim modelu jest ABS? Czytam i wydumałem, że przy uruchomieniu silnika, jak jest ABS oczywiście, powinna się zapalić kontrolka diagnostyczna, tak?

Comment

ABS zobaczysz tylko jak na śliskiej drodze przychamujesz

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Comment

Czyli mam, po dzisiejszej ślizgawce o poranku hamowanko było bez blokowania kół. W poprzednim aucie nie miałem tego pomocnika, więc czuję różnicę

Comment

Working...
          X