Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

centralny zamek z pilota działa tylko z bardzo bliska.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• centralny zamek z pilota działa tylko z bardzo bliska.

Cześć. Jeśli pytanie już kiedyś padło to z góry przepraszam.
    Mam dość uciążliwy problem z działaniem centralnego zamka. Przy przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy otwierają się wszystkie zamki prócz tego od drzwi pasażera (za kierowcą).
    Czy jest możliwość aby drzwi otwierały się otwierając z drzwi (przednich pasażera)?
    Co zrobić aby zamek tylnych drzwi pasażera również reagował na przekręcenie kluczyka? Jest to o tyle uciążliwe, że wielokrotnie zostawiałem auto z otwartymi drzwiami. :/

Auto to Civic VI 4D z 2000 roku.

Ostatnia poboczna kwestia, posiadam pilot od CZ, lecz działa on tylko gdy niemal dotykam nim drzwi samochodu, co chyba nie ma sensu. W czym może być problem? Baterię w nim wymieniałem.

Dziękuję za pomoc!

PS.
    Jestem ZIELONY jeśli chodzi o mechanikę aut, ale szybko się uczę.
    Last edited by uxs; 03-02-2017, 15:56.

Na forum jest całkowity zakaz pisania w tytule wątka słów "pomocy" lub "problem" sabotujesz w ten sposób wyszukiwarkę, 99% tematów o problemy lub o pomoc. Temat zmieniam.

Wyszukiwarka - cudo forumowe i pierwszy ratunek :0, zanim się napisze temat szukamy za pomoca właśnie wyszukiwarki i jak się napisze słowo kluczowe no "centralny zamek" to się dostanie odpowiednie tematy, ale jak się wpisze słowo "problem" ...no to się ma w dupie wyszukiwarkę bo jest 15000 tematów ze słowem problem ale ani jeden temat który nas interesuje.

Tematów z C-Z jest tak dużo że chyba założymy osobne pod forum dot samych tematów C-Z. Nie mam pojęcia nawet co podpowiedzieć bo tego jest multum łącznie z kilkunastoma manualami.

Zamieszczone przez uxs Zobacz posta
    Przy przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy otwierają się wszystkie zamki prócz tego od drzwi pasażera (za kierowcą)
    uszkodzony jest siłownik drzwi, trzeba zdjąć tapicerkę i zobaczyć czy faktycznie siłownik padł czy się poluzowało cięgno ktore jest poruszane tym siłownikiem. - multum informacji jest na forum.
    Czy jest możliwość aby drzwi otwierały się otwierając z drzwi (przednich pasażera)?
    tak, pod warunkiem ze siłownik w tych drzwiach jest typu master, a siłownik w drzwiach (gdzie sie nie otwierają) nie jest uszkodzony, a do tego taką możliwość musi dawać Centralka C-Zamka.
    Co zrobić aby zamek tylnych drzwi pasażera również reagował na przekręcenie kluczyka?
    - zdjąć tapicerkę drzwi
    - podpiąć do aku bezpośrednio 12v spr. czy działa, sprawdzić mocowania mechanicznego przesuwania cięgien,
    - wymienić siłownik na sprawny, naprawić cięgna jeśli się poluzowało mocowanie.
    posiadam pilot od CZ, lecz działa on tylko gdy niemal dotykam nim drzwi samochodu
    to typowe dla układów z tamtych lat i dla układów powyżej 10 lat.
    To się nadaje do wywalenia. Solidny nowy C-Z sterownik z pilotami kosztuje około 65zł. Instrukcji montażowych jest MULTUM!!! masz juz instalację polozoną i siłowniki więc 30 min dla wprawionego a 2 godz dla amatora na poziomie 2 kl podstawówki.
    W czym może być problem?
    w sterowniku - jest stary i zabytkowy i się zużył.
    Baterię w nim wymieniałem.
    w pilocie.. niepotrzebnie, cały sterownik i piloty jest zmęczony zużyty i do wycięcia, nie reanimuje się takich rzeczy.
    Jestem ZIELONY jeśli chodzi o mechanikę aut, ale szybko się uczę.
    na szczęście umiesz czytać i oglądać obrazki a tyle umiejętności wystarczy aby z pomocą Manuali na forum być rasowym elektrykiem samochodowym .
    Zapraszam do działu "Zrób to sam".
    Zatrudnij wyszukiwarkę tematów, poświeć czas na poczytanie.
    Uzbrojony w wiedzę możesz zadawać tylko konkretne pytania, pytania o pierdoły już były zadawane i są odpowiedzi .
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X