Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie zamontować tweetery w MB3?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzie zamontować tweetery w MB3?

Witam, gdzie zamontować tweetery w civicu 6gen 5d?
    W słupku czy w drzwiach przy lusterku jak w VTI ?

Z tym slupkiem to trochę za duża rzeźba jak dla mnie, więc jak juz to wolałbym od kogoś odkupić juz zrobione.

A do tego trójkąta nie wiem czy wejdzie mój tweeter.
    Tweeter pochodzi z zestawu morel tempo ultra 602, wymiary to :
    Głębokość montażowa: 20 mm

Średnica cewki: 28 mm

Jeżeli poprawne granie nie jest priorytetem, to montuj tam gdzie najmniej pracy. Jeżeli ma przyzwoicie spełnić swoje zadanie, proponuję przed montażem poćwiczyć w różnych miejscach i z różnym ukierunkowaniem. Można zrobić tak jak ja u siebie takie blaszki:

Mocowanie Tweeter.jpg

Można na meblowych uchwytach:

Ustalisz metodą prób w jakim miejscu i jak ukierunkowany najlepiej gra, a potem ładnie wkomponować, ale to już rzeźba.
    I jeszcze jedno, głośnik wysoko-tonowy musi być puszczony przez zwrotnice, inaczej go spalisz.
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez wwa00 Zobacz posta
      Witam, gdzie zamontować tweetery w civicu 6gen 5d?
      W słupku czy w drzwiach przy lusterku jak w VTI ?

Z tym slupkiem to trochę za duża rzeźba jak dla mnie, więc jak juz to wolałbym od kogoś odkupić juz zrobione.

A do tego trójkąta nie wiem czy wejdzie mój tweeter.
      Tweeter pochodzi z zestawu morel tempo ultra 602, wymiary to :
      Głębokość montażowa: 20 mm

Średnica cewki: 28 mm
      Najsensowniej zamontować tam gdzie są zakładane fabrycznie czyli w trójkątach lusterek. Czyli albo rzeźbisz te co masz, albo (moim zdaniem najsensowniej) szukasz trójkątów z tweeterami fabrycznymi.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
        Najsensowniej zamontować tam gdzie są zakładane fabrycznie czyli w trójkątach lusterek. Czyli albo rzeźbisz te co masz, albo (moim zdaniem najsensowniej) szukasz trójkątów z tweeterami fabrycznymi.
        No ale do tych trójkątów z VTI podejda moje tweetery. Wiesz może jaki originalnie był tam rozmiar?

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez wwa00 Zobacz posta
          No ale do tych trójkątów z VTI podejda moje tweetery. Wiesz może jaki originalnie był tam rozmiar?

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
          Nie pamiętam, musisz to zweryfikować. Ale schowanie tweetera w fabrycznym trójkącie moim zdaniem wygląda najsubtelniej.
          sigpic

Comment

Pozwolcie, ze sie podepne pod temat. Mam pytanie odnosnie montazu wysokotonowcow w mb2 1.4 Nie orientujecie sie, czy trzeba ciagnac kabel w drzwiach czy on juz jest poprowadzony, ze tylko podlaczyc tweetery z mb6 vti???

Comment

Zamieszczone przez zefir Zobacz posta
              Pozwolcie, ze sie podepne pod temat. Mam pytanie odnosnie montazu wysokotonowcow w mb2 1.4 Nie orientujecie sie, czy trzeba ciagnac kabel w drzwiach czy on juz jest poprowadzony, ze tylko podlaczyc tweetery z mb6 vti???
              Jeśli nie miałeś oryginalnie tweeterów to nie ma w drzwiach kabli do nich - trzeba przeciągać.
              sigpic

Comment

Working...
              X