Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Migajace podswietlenie zegarow.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Migajace podswietlenie zegarow.

witam. otóż moim problem jest migajace podswietlenie zegarow. mianowicie zegary samoczynnie raz pala się bardziej a raz mniej. nie ma sytuacji ze gasną całkowicie. nie wiem do końca co może być tego przyczyną. czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem ?

a wtyczki od zegarów ktoś wyjmował?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja w mojej ex VI EJtce mialem pulsujace kontrolki i swiatla i wtedy problemem byl alternator.

Ty opisujesz temat nieco inaczej bo piszesz ze czasem gasna calkiem... Szedlbym tropen rambo7 i posprawdzal wszystkie wtyczki i sciezki na tylnej sciane zegarow.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

wtyczki od zegarow nie były wyjmowane w żadnym wypadku. jeśli chodzi o dokładność problemu, to one w ogóle nie gasną całkiem chodzi o to ze tworzy się z nich dyskoteka,raz są jaśniejsze raz ciemniejsze. dodam zw przy niskich obrotach zarzy mi się kontrolka od ładowania , jednakże ładowanie było sprawdzane. mam 14.1 amper kiedy nic nie jest włączone oraz 13,7-13,9 kiedy włączam wszystko to jest grzanie światła itd.

Comment

Zamieszczone przez Rykos161 Zobacz posta
          dodam zw przy niskich obrotach zarzy mi się kontrolka od ładowania
          no to chyba podpowiedź jest trafna,
          Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
          problemem byl alternator.
          jeśli żarzy się minimalnie kontrolka ładowania to alternator na pewno (na 100%) nie ładuje 14,4V. Szykuj się na wymianę.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Mam takie same objawy... Alternator chyba lepiej zregenerować, czy szukać niepewnej używki?

Comment

Working...
            X