Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dzwięk alternatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dzwięk alternatora

Witam . Poszukuje od paru dni, ale nie mogę znaleźć podobnego tematu. Ostatnio pojawiły się dwa nowe dziwne dźwięki w moim Civicu jest to silnik d14z4.
    1. Jest on w niskim zakresie obrotów do 1100obr/min przy wyższych go nie słyszę. Dochodzi z okolic alternatora takie jakby jęczenie ciągły sygnał.
    2. Przy schodzeniu z obrotów ok 1500obr/min takie świergotanie. (nie jestem pewien ale dochodzi z okolić sprężarki klimy)

Może ktoś miał podobny ??
    dzięki za pomoc

Zdejmij paski po jednym,jeżeli dźwięk będzie nadal to zdejmuj rozrząd.
    Odgłos jak z rozrządu,ale film nie oddaje jak trzeba.
    Poza tym Twój silnik to młockarnia...

Comment

... a co z napoczętym tematem: Skasowałem kod błędu - czy da się go odczytać? będzie jakieś zakończenie ?
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Mlockarnia?? Dzis pozdejmuje paski i dam znac. Z porzednim po odlaczeniu akum nie wyskoczylo poki co i niech tak zostanie

Comment

Witam ponownie. Zdjąłem pasek od wspomagania i bez zmian dźwięki, próbowałem zdjąć pasek od alternatora i spoko prosta sprawa, ale gorzej z paskiem od klimy, nie udało mi się go zdjąć, jak jest ten napinacz to jest obok śruba na kluczyk 10 i ją muszę poluzować i zluzuje pasek?? dostępu tam nie ma. Nagrałem jeszcze jeden filmik lepszej jakości i bardziej słychać to o co mi chodzi. W pierwszej połowie słychać to jęczenie moim zdaniem z alternatora jest ono nie zawsze taki ciągły sygnał, patrzałem miernikiem to ładuje 14.38 bez odbiorników, Mój brat ma civica 7 type R ii dziś wysłuchałem bardzo podobny dźwięk na postoju. Drugi dźwięk to przy schodzeniu z obrotów albo gdy przytrzymam na 1200-1500 obr/min słychać takie charczenie chrobotanie i faktycznie z okolic obudowy rozrządu słychać jest tam jakieś łożysko ?? jutro zdejmę pokrywę rozrządu odpalę i zobaczę jeśli to z tamtych okolic to usłyszę. Sory za takie chaotyczne pisanie.

Comment

Working...
          X