Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaż el. szyb Civic 6gen Kombi Aerodeck

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Montaż el. szyb Civic 6gen Kombi Aerodeck

Witam.
    mam Angielską wersję Hondy Civic Aerodeck 6 gen 1999r. Kwiecień
    Wyposażenie w niej to tylko klimatyzacja, brak świateł przeciwmgielnych, szyberdachu, podgrzewanych foteli, el. lusterek i co najważniejsze to elektrycznych szyb.
    Honda to wersja z silnikiem 1.4i 75km.
    Pytanie, to takie, można w niej założyć el szyby ? mam może kable od el szyb w niej czy trzeba od zera wszystko montować ? Jaki byłby koszt takiego montażu u elektryka czy u kogoś tam, na razie to kupiłem tylko podłokietnik z kostkami w środku w nim.

Pewnie, że się da. Pytanie tylko czy to opłacalne. Co innego gdybyś miał elektryczne szyby z przodu i chciał założyć elektryczne z tyłu. Tak to robota od zera. Nie dość, że całą wiązkę trzeba wszędzie poprzeciągać to do wymiany całe prowadnice wszystkich czterech szyb, wymiana boczków, wymiana konsoli na taką z podłokietnikiem bo tylko taka ma miejsce na zamontowanie przycisków sterowania szybami (ale to piszesz, że już kupiłeś). Jest co robić... Musisz sam oszacować czy jest sens.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Gdybyś się zdecydował na robienie samemu mogę rozrysować schemat sterownika na dwie szyby, lub nawet cztery. W swoim aucie nie miałem latających szyb i dorobiłem. Sterownik na dwie szyby to cztery przekaźniki po 5 zeta sztuka, kilka wsuwek i trochę kabla, może ze 30 zł całość. Reszta to siłowniki przełączniki.

Sterownik_szyb.jpg
      Pozdrawiam Czarodziej
      Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
        Gdybyś się zdecydował na robienie samemu mogę rozrysować schemat sterownika na dwie szyby, lub nawet cztery. W swoim aucie nie miałem latających szyb i dorobiłem. Sterownik na dwie szyby to cztery przekaźniki po 5 zeta sztuka, kilka wsuwek i trochę kabla, może ze 30 zł całość. Reszta to siłowniki przełączniki.

[ATTACH=CONFIG]32618[/ATTACH]
        Nie oceniam kolegi który założył wątek, ale weź jeszcze pod uwagę, że trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o elektryce
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
          Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
          Nie oceniam kolegi który założył wątek, ale weź jeszcze pod uwagę, że trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o elektryce
          Tak, właśnie, dla tego chciałem zlecić to komuś, i myślałem tylko o przednich el szyb. by było taniej.
          Co myślicie o takim zestawie z Allegro ? Nie koniecznie od tego sklepu, daje link przykładowy: https://allegro.pl/uniwersalne-szyby...rs_socket_id=9

Nadawał by się ? są silniczki, czegoś jeszcze brakuje ? szyny mam już chyba swoje w środku z korbki i do tego to się montuje czy jak ?

Comment

Można też zamontować coś takiego najtaniej i najszybciej

Comment

Working...
            X